Előfizetői tartalom

Özönlenek a jó hírek a Netflixtől, elszállt az árfolyam

Portfolio
Beváltak a jelszómegosztás visszaszorítását célzó intézkedések a Netflixnél, óriási meglepetést okozott az előfizetői létszám alakulása a harmadik negyedévben. A negyedéves nyereség szintén a várt felett alakult az időszakban és jelentős javulást mutatnak mind a profitmarzsok, mind a készpénztermelés, amiben a Hollywood-i sztrájkok miatt visszafogott tartalomgyártási költések és a cégnek kedvező devizaárfolyam-változások is segítettek. A menedzsment valamivel optimistább az idei évre, mint korábban, és áremelések is jönnek, mindezen pozitív tényezőknek köszönhetően nagyot ugrott a Netflix árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

Az elmúlt hat hónap kihívásokkal teli volt az iparág számára az írók és a színészek sztrájkja miatt – közölte a Netflix. Hollywood idén 63 év óta először nézett szembe kettős munkabeszüntetéssel, mivel júliusban a színészek csatlakoznak az írók májusban kezdett sztrájkjához, ami jelentős fennakadást okozott az amerikai gyártásban. A Netflix számos műsort és filmet a tengerentúlon készít, ami az új regisztrációk nagy részét tette ki, ennek köszönhetően a többhónapos munkabeszüntetés ellenére jól alakult az előfizetői létszám.

A befektetők által az egyik leginkább figyelt mutató, a streaming előfizetők számának alakulása nagy meglepetést okozott. Globálisan 247,15 millió előfizetővel rendelkezett a Netflix a negyedév végén, ami 8,76 milliós növekedés, és az egy évvel ezelőttihez képest 10,8 százalékos emelkedés. Az elemzők ezzel szemben csak 6 milliós növekedésre számítottak.

2020 első negyedéve óta nem volt ilyen mértékű növekedés az előfizetői létszámban, amikor a covid miatti lezárások megdobták a felhasználói számot – írja a Reuters.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés