Előfizetői tartalom

Csalódást okozott a Tesla - Van ok az aggodalomra?

Múlt héten mi is felhívtuk a figyelmet arra, hogy érik egy nagyobb elmozdulás a Tesla részvényeiben, ez az elmozdulás pedig csütörtökön meg is történt, miután a vállalat harmadik negyedéves számai csalódást keltőek lettek: az év elején indított árháború ugyan Elon Muskék számára értékesítési szempontból kedvezően hatott, a marzsok azonban évek óta nem látott szintre süllyedtek. Ennek apropóján megnéztük, hogy a csütörtöki esést követően hogyan is néz ki a technikai kép.  Többek között az amerikai részvénypiacokról is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Elesett az év eleje óta tartó trend

A Tesla részvényei január óta egy erős emelkedő trendben voltak, a júliusi 300 dolláros csúcs eléréséig pedig közel 200 százalékot ralizott a papír. Az emelkedést az év első hónapjaiban a cég által indított EV-piaci árháború támogatta, most pedig éppen ez ütött vissza a vállalatnak a friss negyedéves számok alapján, amelyek szerda esti közzétételét követően csütörtökön 9 százalékot zuhant az árfolyam, kiesve ezzel a január óta tartó emelkedő trendből.

tesla_1020

Meddig eshet a Tesla?

Azt követően, hogy júliusban a 2021 novembere óta tartó hosszú távú csökkenő trendből nem tudott kitörni a Tesla, már közel 27 százalékkal került lejjebb a papír, az év eleje tartó emelkedő trendből való kiesés után pedig máris megérkeztünk az első támaszhoz a 220 dolláros szinteken, ugyanis itt helyezkedik el az idén januártól júliusig tartó emelkedés 38,2 százalékos Fibonacci korrekciós szintje.

teslaw11020

Ezt követően a jelenleg a 214 dolláros szintek közelében lévő, általunk az alábbi grafikonon piros színnel jelölt 200 napos mozgóátlagra lehet érdemes figyelni, majd pedig az 50 százalékos Fibo-szint kerülhet a befektetők figyelmébe a lélektani szempontból is fontos 200 dolláros szinten. Utóbbi eléréséhez azonban még közel 10 százalékot kellene még esnie a papírnak a csütörtöki záróértékhez viszonyítva.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés