Előfizetői tartalom

Újra fényesen csillog az arany - Itt az idő beszállni?

Nagy utat tett meg az elmúlt napokban az arany, miután az izraeli konfliktus, a vágtató kötvényhozamok, az elszálló olajár, és a Fed további kamatemelésével kapcsolatos várakozások hónapok óta nem látott bizonytalanságokat hoztak a piacokra, és esni kezdtek a tőzsdék. A befektetők pedig éppen ezen események hatásai elől keresnek menedéket, amit úgy tűnik meg is találtak az aranyban. Többek között a befektetési lehetőségekről és a piaci kockázatokról is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Lendületben az arany

Az arany unciánkénti jegyzése szeptember végén egészen az 1 810 dolláros szintekig süllyedt, miután a Jerome Powell Fed-elnök erős utalást tett arra, hogy szükséges lehet még egy kamatemelés az idei évben az amerikai gazdaság erős teljesítménye miatt.

Akkor az erős dollár tartotta nyomás alatt a piacokat, és noha az amerikai fizetőeszköz azóta nem gyengült látványosan, de az említett bizonytalanságok hatására ismét az aranyba kezdtek el menekülni a befektetők, így az unciánkénti jegyzés már több mint 150 dollárt emelkedett néhány hét alatt, és egyre közelebb kerülünk a lélektani szempontból fontos 2 000 dolláros szintekhez is.

xauusd

Áttörhet az utolsó fal is

A 2 000 dolláros szint elérésére ugyan még várnunk kell, de bizakodásra ad okot, hogy mekkora lendülettel törte át a legfontosabb ellenállásokat, különösen az 1 900 dolláros szintet az árfolyam az elmúlt időszakban. Most pedig már a májusi történelmi csúcs elérését követő, egészen október elejéig tartó esés 61,8 százalékos Fibonacci korrekciós szintjét készül áttörni a jegyzés, ami az utolsó lényeges ellenállás a 2 000 dolláros szint előtt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés