Előfizetői tartalom

Elektromosjármű-gyár indul Szegeden, de még nem tudni, mit fog gyártani

Portfolio
Már elkezdődtek a kisajátítási eljárások Szegeden egy jelentős beruházáshoz - írja a g7. A fejlesztés méreteit tekintve egy “jelentős és kézzelfogható gazdaságélénkítéssel” járó projekt. A polgármester cáfolta, hogy akkumulátorgyár épülne, több jel utal arra, hogy a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata, a BYD a fejlesztő, de azt még nem tudni, hogy személygépkocsi vagy busz gurul-e le a sorokról.

A hét elején számoltunk be róla, hogy a G7 hazai külgazdasági forrásokra hivatkozva egy kínai autógyár magyarországi építésének lehetőségéről írt. A jelek szerint a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, a BYD lehet az érintett. A lapnak most Botka László szegedi polgármester megerősítette, hogy valóban van beruházási szándék, de részleteket nem árult el, csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés