Előfizetői tartalom

Féltávhoz érkezett a Richter saját részvény visszavásárlása

Portfolio
Átlépte a 20 milliárd forintot a Richter által sajátrészvény-vásárlásra költött összeg. A program áprilisi kezdete óta folyamatosan vásárolta saját részvényeit a gyógyszergyártó cég, különösen nagy, rendszeresen 300 millió forint feletti tranzakciókat azonban csak az elmúlt napokban láthattunk.

Máris féltávnál a részvény-visszavásárlás

A Richter még április 4.-én jelentette be, hogy április 6.-i kezdettel egy legfeljebb 40 milliárd forint értékű, 12 hónapos saját részvény visszavásárlási programot indítanak. Az október 24-i, több mint 300 millió forintos tranzakcióval pedig el is érkezett a meghirdetett program a 20 milliárd forintos mérföldkőhöz, azaz a féltávhoz:

richtersajatrv

A tranzakciók az időszak során jellemzően a napi forgalom mintegy 10 százalékát tették ki:

richter

Nagy utat tett meg az árfolyam is

Az április 4.-i bejelentés nagy löketet adott az árfolyamnak. Egy több mint 30 százalékos ralit követően pedig végül szeptember végén új történelmi csúcsra is ért a papír 9 450 forinton. Azóta azonban egy mélyebb korrekciót láthatunk, amely során már több mint 7 százalékot esett az árfolyam.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés