Előfizetői tartalom

Brutális, ami az elektromos autóknál megy - Kifakadt a Mercedes vezetője

Portfolio
Megütötték a német autógyártók részvényeit a csütörtöki kereskedésben, miután a Mercedes a harmadik negyedéves értékesítési számai elmaradtak a várttól Harald Wilhelm, a vállalat vezetője pedig a friss számok ismertetését követően elmondta, hogy a „brutális” EV-piac miatt a vállalat éves eredményeire is komoly hatással lehet, miután a piacon az árháborúk, az ellátási lánccal kapcsolatos problémák, illetve az is fejfájást okoz a gyártónak, hogy néhány más gyártó a magasabb gyártási költségek ellenére az akkumulátoros elektromos járműveket a belső égésű motoros autók szintje alatt értékesíti. 

A Mercedes részvényei a kereskedés eddigi részében már 5,6 százalékkal került lejjebb, a mai mélyponton pedig már 7 százalékos esésben is volt a papír a friss negyedéves számok publikálását követően. A BMW részvényei 2,9 százalékos mínuszban vannak, a mai mélyponton pedig már 4,5 százalékos is volt az esés mértéke. Míg a Porsche papírjai 1,6 százalékot vesztettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés