bika
Üzlet

Nagyot mentek ma a főbb amerikai részvényindexek

Portfolio
Felemás hangulatban telt ma a kereskedés az ázsiai piacokon, ezt követően Európában emelkedtek tőzsdék, és Amerikában is határozott pluszban voltak a vezető részvényindexek. A legnagyobb növekedést a Dow érte el.

Gazdasági események szempontjából rögtön kisebb adatdömpinggel indult a hét: Németországból délelőtt friss inflációs és GDP adatok érkeztek, emellett pedig az Európai Bizottság szokásos hangulatindexét is közölte.

Nagyot mentek ma a főbb amerikai részvényindexek

A Dow Jones teljesített a legjobban, e részvényindex 1,58%-ot emelkedett a pénteki zárás óta. A második helyre az S&P került a maga 1,2%-os növekedésével, a nap végére pedig a Nasdaq is 1 százalék feletti bővülést hozott.  

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A Dow Jones áll az élen

Már plusz 1,58% körül mozog a Dow, 1,14%-en áll a S&P, a NASDAQ egyelőre nem erősödött tovább.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Folytatódik az erősödés

Továbbra is a Dow áll az első helyen a főbb amerikai részvényindexek közül, ugyanis 1,40%-kal emelkedett a pénteki zárás óta. A második helyen az S&P áll 0,97%-al, a Nasdaq pedig 0,5%-os emelkedést produkált.  

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A Dow vezeti az emelkedést

A vezető amerikai részvényindexek közül a Dow 1, a Nasdaq 0,7, az S&P 500 pedig 0,6 százalékos emelkedésben van.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Megint ütik a Siemens Energyt

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Siemens Energy visszautasítja a német állam segítségét. A bejelentést követően rövid időre már 10 százalék feletti pluszban is voltak a vállalat papírjai, a fejlemények azonban nem győzték meg a befektetőket, jelenleg már 6,3 százalékos mínuszban van a papír.

siemensenergy_1030

Már csak a Mol van pluszban a blue chipek közül

A BUX már 0,3 százalékos mínuszban van a zárás előtti órához közeledve, a blue chipek közül pedig egyedüliként már csak a Mol részvényei vannak pluszban, igaz, minimális, mindössze 0,2 százalékos az emelkedés mértéke.

mol1030

Pattannak a techpapírok is

A vezető amerikai részvényindexek közül a technológiai túlsúlyú Nasdaq 0,7 százalékos pluszban van. A nagyobb technológiai cégek közül a Meta 2,5, az Amazon 2, a Microsoft 1,7, míg az előző hét során több mint 10 százalékot zuhanó Alphabet részvényei 1,2 százalékos pluszban vannak.

amazon1030a

Több száz fiókot bezár a Deutsche Bank

A Deutsche Bank azt tervezi, hogy a következő két évben az általa felvásárolt Postbank fiókjainak akár a felét is bezárja, és saját márkanevét hordozó fiókjainak a számát is csökkenti.

Tovább a cikkhez

1000 milliárd forintnyi saját részvényét vásárolja fel az UniCredit

Az UniCredit 2,5 milliárd euró értékű részvény-visszavásárlást indított, a Goldman Sachs szervezi az értékpapír-tranzakciót. A bank részvényei közel 1,5%-ot emelkedtek eddig hétfőn az olasz tőzsdén.

Tovább a cikkhez

Mínuszban a magyar tőzsde

Amíg a nemzetközi piacokon továbbra is kedvező a hangulat, addig a délutáni órákban már kisebb, 0,1 százalékos mínuszban van a BUX.

bux_1030

Pluszos nyitás Amerikában

Az óraátállításból adódó eltérések miatt (Amerikában csak most hétvégén fognak órát állítani) a héten 14 óra 30 perckor nyitnak az amerikai tőzsdék.

A nyitást követően a Nasdaq 1, az S&P 500 0,9, a Dow pedig 0,8 százalékos emelkedésben van.

spx1030

Figyelmeztet a JP Morgan - Ideje szabadulni a bankrészvényektől?

A JPMorgan stratégái az európai bankrészvények potenciális csökkenésére figyelmeztetnek a kötvényhozamok tetőzéséből eredő kockázatok és az esetleges recessziós miatt - írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Brutális pozitív meglepetés: szakad a német infláció

A vártnál sokkal jobban alakult az infláció Németországban októberben, havi szinte meglepetésre csökkentek az árak. A német gazdaság rendkívül gyengén teljesít, ez segíthet az infláció letörésében.

Tovább a cikkhez

Amerikában is jöhet a felpattanás

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Nasdaq 0,7, az S&P 500 és a Dow pedig egyaránt 0,6 százalékos pluszban nyithat.

Az OTP és a Richter húzzák a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél kisebb emelkedésben van a magyar tőzsde, a hazai blue chipek közül az OTP és a Richter részvényei vannak pluszban, stagnál a Mol, esik a Magyar Telekom.

Tovább a cikkhez

Nyugtat a Siemens Energy: Nincs szükségünk állami pénzre

Joe Kaeser, a Siemens felügyelőbizottságának elnöke hétfő délelőtt elmondta, hogy a Siemens Energy visszautasítja az állami segítséget, emellett pedig kiemelte, hogy a szélerőmű üzletágon kívül a vállalat minden szegmense a vártnak megfelelően teljesít - írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Véget ért a sztrájk a Stellantisnál

A Chrysler anyavállalata, a Stellantis Kanadában megállapodott az Unifor szakszervezettel. A munkabeszüntetés több mint 8200 autóipari dolgozót érintett - írja a Cnbc.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat

A vezető európai részvényindexek közül a FTSE már 0,8, a CAC 0,6, a DAX pedig 0,5 százalékos emelkedésben van.

cac40

Kijött a friss adat: még mindig rossz helyzetben van Európa legnagyobb gazdasága

A német gazdaság a harmadik negyedévben tovább zsugorodott, de a vártnál kisebb mértékben. Európa legnagyobb gazdaság ezzel már több egymást követő negyedév óta nehéz helyzetben van.

Tovább a cikkhez

Ma is húzzák a lengyel tőzsdét

A lengyel WIG-index már 1,1 százalékos pluszban van a reggeli nyitást követően, amivel az index nem csak régiós szinten, de az európai átlaghoz képest is felülteljesít.

wig20_1030

Nincs megállás, tovább ütik a világ legeladósodottabb ingatlankezelőjét

Az Evergrande részvényei történelmi mélypontra zuhantak, miután egy hongkongi bíróság elhalasztotta a felszámolási kérelemmel kapcsolatos tárgyalást december 4-re - jelentette a Cnbc.

Tovább a cikkhez

Erős kezdés az európai tőzsdéken

A nyitást követően a vezető európai részvényindexek közül a DAX 0,5, a FTSE 0,4, a CAC pedig 0,3 százalékos pluszban van.

dax1030

Jól kezdi a hetet a magyar tőzsde

A nyitást követően a Richter, a Mol, és a Magyar Telekom papírjai is pluszban vannak, az OTP részvényei azonban stagnálnak.

Tovább a cikkhez

Kisebb pluszban a magyar tőzsde

A nyitást követően a magyar tőzsde minimális, 0,1 százalékos pluszban van.

bux1030

Elmondta a Morgan Stanley, hogy mi várhat a tőzsdékre az év végéig

A Morgan Stanley munkatársa, Michael Wilson szerint a részvények év végi fellendülésében reménykedő befektetők csalódni fognak, miután  - írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Nagyot alakított az Erste, örülhetnek a részvényesek

Minden idők második legnagyobb nyereségét érte el az osztrák Erste Group a harmadik negyedévben, köszönhetően a megemelkedett kamatkörnyezetnek és az ennek ellenére továbbra is kiváló hitelportfólió-minőségnek. Az üzleti állományok növekedése lelassult, de így is elérheti az idei és a jövő évre kitűzött 15%-os tőkearányos megtérülést a társaság. Részvényenként 2,70 euró osztalék kifizetését javasolja a 2023-as pénzügyi évre, ami 8,3%-os osztalékhozamot jelenthet.

Tovább a cikkhez

Kisebb esésben az arany

Az arany unciánkénti árfolyama 0,5 százalékos pluszban van ma reggel, ezzel pedig újra a lélektani szempontból fontos 2 000 dolláros szint alatt mozog a jegyzés.

A mostani esés nem számít nagyobb meglepetésnek, hiszen az izraeli konfliktus miatt az elmúlt hetek során már gyakori volt, hogy a hétvége előtt emelkedett az arany ára, ezt követően pedig rendszerint eséssel indult a kereskedés hétfőnként.

arany1030

Melyek lesznek a hét legfontosabb eseményei?

Hétfőn reggel rögtön kisebb adatdömpinggel indul a hét: érkezik a német GDP és infláció, valamint a spanyol infláció is, amelyek részben előrejelzik az eurózóna várható számait. Emellett még az Európai Bizottság szokásos hangulatindexét is közli, amelyből immár a negyedik negyedév gazdasági teljesítményébe kaphatunk bepillantást. Idehaza még nem indul be az élet, hétfőn nem érkezik egy fontos makrogazdasági adat sem, a külföldi közlések viszont a magyar eszközök árazására is hathatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

bull bear tőzsde
Duna House
wall street
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde