szabadka szigetelés masterplast2
Üzlet

Csökkentette Masterplast-célárát az MBH Bank, de továbbra is venni kell a részvényeket

Portfolio
Csökkentette a Masterplast részvényeire vonatkozó célárfolyamát az MBH Bank elemzője ma reggeli elemzésében, amit a vállalat múlt heti negyedéves gyorsjelentés követően tett közzé. Az elemző ajánlása változatlanul vétel, miután a friss, 4113 forintos célár 54 százalékkal áll a jelenlegi árfolyam felett.

Hasonló témákról, többek között a magyar és külföldi részvényekről a Portfolio Investment Day 2023 befektetői eseményen is szó lesz.
Kíváncsi vagy, mibe fektetnek a profik, szeretnél gyakorlati tippeket kapni a vagyonépítésről a legsikeresebb magyaroktól? Akkor gyere el te is a Portfolio november 8-ai Portfolio Investment Day exkluzív befektetői rendezvényére!

A veszteséges első és második negyedév után a harmadik negyedévet is minden eredményszinten veszteséggel zárta a Masterplast az építőipari lejtmenet közepette, ami a gyenge kereslet következtében 30 százalékos bevételcsökkenést eredményezett a cégnél. A piaci környezet változásaira reagálva a Masterplast a működési költségekre csökkenésére fókuszált, optimalizálva a gyártási költségeket és a készletszinteket. A vállalat várhatóan nem fogja elérni korábban megfogalmazott idei profitcélját – emlékeztet az elemzés.

Az MBH Bank elemzője felülvizsgálta a Masterplastra vonatkozó modelljét és lefelé módosította az idei évre és a következő évekre vonatkozó várakozásait.

Ennek megfelelően az előző, augusztusi 4407 forintos célárat 4113 forintra módosította az elemző, ami azonban még mindig több mint 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamról. Az MBH Bank ajánlása változatlanul vétel.

A vállalat várakozásai szerint a kereslet 2024-től ismét növekedhet, amelynek mértéke a hazai és külföldi lakásfelújítási és energiahatékonysági programoktól is függhet. 2025 után pedig az ásványgyapot üzletágnak köszönhetően jelentősen bővülhet a szigetelőanyagok értékesítése. 2027-re több mint 400 millió eurós árbevételre számít az elemző. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha az ásványgyapot üzletágban a korábban bejelentett határidőn belül megvalósulnak a beruházások, és az értékesítés gyorsan fellendül – olvasható az MBH Bank elemzésében.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Masterplast

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán
Property Awards, kép forrása: Stiller Ákos/Portfolio
pfizer vakcina gyógyszergyártó
szélerőmű
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eli lilly