Csárt
Üzlet

Diadalmenet a Wall Streeten

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, az európai tőzsdék azonban komoly pluszban zártak, és az amerikai tőzsdék is határozottan erősödtek. A magyar tőzsde is jól teljesített ma, elsősorban a Richter és az OTP remek teljesítményének köszönhetően.

A végéig kitartott a jó hangulat

A nap végén a Dow Jones index 565 pontos, 1,8 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést, az S&P-500 1,9 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,7 százalékkal került feljebb.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Kitart a jó hangulat

A kereskedés második felében sem csillapodik a vevők rohama, a Dow Jones 1,6 százalékos emelkedést mutat, míg az S&P-500 és a Nasdaq egyaránt 1,8 százalékkal áll szerdai értéke felett. Ezzel a tengerentúli indexek közül a Dow május óta legjobb napját zárhatja. A vezető részvények közül a Goldman Sachs újabb 2 százalékos drágulás után a héten már 8 százalékos pluszban van, de nem sokkal marad el tőle a Nike, a Verizon és a Boeing sem az elmúlt napok teljesítményében.

Kitart a jó hangulat a Wall Streeten

Tovább emelkednek az amerikai tőzsdeindexek csütörtökön is, vagyis nem csillapodik a vevők rohama. A Dow Jones a nap első felében majdnem 400 pontos, 1,2%-os pluszban van, miközben az S&P-500 másfél százalékkal, a Nasdaq pedig 1,4 százalékkal került feljebb.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A Richter vitte a prímet

A Magyar Telekom kivételével az összes hazai blue chip pluszban zárta a napot, legnagyobb mértékben a Richter részvényei emelkedtek, miután a vállalat bejelentette, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta egyik készítményének forgalmazását.

Tovább a cikkhez

A fukushimai atomkatasztrófa óta nem volt ilyen - Mit érdemes most tenni?

Az atomenergia-ipar évtizedes hanyatlása után ismét úgy tűnik, hogy "régi fényében csillog" a radioaktív uránérc, az éghajlatvédelmi szempontok hangsúlyossá válása miatt egyre szélesebb körű elfogadottságra tesz szert a nyugati államok és a lakosságok körében is az atomenergia. Egyre több piaci szereplő veszi észre a potenciált a történetben, ennek köszönhetően nemrég a fukushimai katasztrófa előtti szintre ugrott az urán világpiaci ára - adódik a kérdés, hogy még be lehet-e szállni befektetőként a történetbe, vagy már elment ez a vonat?

Tovább a cikkhez

Kirobbanó erőben az Egyesült Államok, és a kilátások is jók

Nőtt a gyáripari megrendelések értéke az Egyesült Államokban szeptemberben havi szinten - közölte a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtökön. Az amerikai gazdaság roppant jó állapotban van, az ipari megrendelések növekedése pedig a kilátások javulásáról árulkodik.

Tovább a cikkhez

Hajrázik a magyar tőzsde

A zárás előtt a BUX már 0,8 százalékos pluszban van, a blue chipek közül pedig a Richter teljesít a legjobban, már több mint 2 százalékos pluszban vannak a gyógyszergyártó részvényei.

bux1102a

Egyre fentebb Amerika

A vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq és az S&P 500 egyaránt 1,5 százalékos pluszban vannak, míg a Dow 1,2 százalékkal került feljebb a kereskedés eddigi részében.

spx1102

Esésben az arany

A kötvényhozamok esésével és a dollár gyengülésével növekszik a befektetők kockázatvállalási kedve is, így nem meglepő módon erősebb eladói nyomás alá került az elmúlt hetekben ralizó arany is. Jelenleg már a tegnapi záróérték körül mozog a jegyzés.

arany11102

Jól teljesít a BUX is

A BUX némileg alulteljesít a vezető részvényindexekhez képest, de így is 0,6 százalékot emelkedett már a nap eddigi részében a magyar index. A blue chipek közül kiemelkedik az OTP és a Richter, utóbbi esetében pedig van is hír ami támogatja az emelkedést, hiszen az Európai Bizottság jóváhagyta a Richter RYEQO nevű készítménye használatának kiterjesztését az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban gyógyszeres vagy sebészi kezelésben részesültek.

1102bux

Töretlen a lendület az európai tőzsdéken

Az amerikai nyitást követően továbbra is kiváló a hangulat a kontinens vezető börzéin. A CAC már 2, a DAX 1,6, míg a FTSE 1,4 százalékos pluszban van.

dax1102

Megvan, mi a közös a bitcoinban és a narancslében

Nem egyszerű feladat a tőkepiacokon való navigáció az idei évben, év elején még a bankválság miatt aggódott a piac, majd a geopolitikai feszültségek nemhogy enyhültek volna, hanem tovább nőttek az újabb háború kirobbanásával. Eközben a megemelkedett kamatszint kihívásokkal teli környezetet termetett a gazdasági szereplők számára, a dezinfláció pedig elkezdett lassulni. Ezzel párhuzamosan a kötvényhozamok elkezdtek elszállni, ami nyomás alá helyezte a tőzsdéket és kiderült, hogy az AI-őrület tőzsdei éllovasai sem immunisak, ha szélesebb piaci hangulatromlás következik be. Megnéztük, hogyan teljesítettek ebben a turbulens környezetben a fontosabb tőkepiaci eszközök idén.

Tovább a cikkhez

Nagyon rossz hírt közölt a Moderna a vakcináival kapcsolatban

A Moderna a Covid-19 vakcinák iránti gyengébb kereslet miatt jelentősen csökkentette 2023-as bevételi előrejelzését, és 3,6 milliárd dolláros nettó veszteségről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan. A társaság részvényárfolyama 12%-os zuhanással reagált a hírre a nyitás előtti kereskedésben, jelenleg 6,5%-os mínuszban van.

Tovább a cikkhez

Amerikai is bekezdett

A nyitást után a Nasdaq és az S&P 500 egyaránt 1,2 százalékos pluszban vannak, míg a Dow 0,9 százalékkal került feljebb a nyitást követően.

spx_1102

Durván beütött a magas infláció a Zwacknak, kevesebbet isznak a magyarok

Ismertette legfrissebb, idei második negyedéves és féléves számait a Zwack. Ugyan a negyedév során év/év alapon számottevő bevételnövekedést tudott elérni a vállalat, de az első féléves eredmények alapján már nem ilyen biztató az összkép, miután a korábbi magasabb osztalék, az emelkedő anyagköltégek, valamint az infláció és a magas bázishatásból adódó keresletcsökkenés is igencsak éreztették negatív hatásukat a vállalat eredményeiben.

Tovább a cikkhez

A techpapírok vezetésével folytatódhat az emelkedés Ameirkában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken:

  • A Nasdaq 1,1
  • az S&P 500 0,7,
  • míg a Dow 0,5 százalékos pluszban nyithat.

Itt a friss brókersorrend: ki a legnagyobb a magyar tőzsdén?

Mérsékelt elmozdulással zárta az októbert a BUX index és a részvénypiaci forgalom is alábbhagyott szeptemberhez képest – derül ki a BÉT ma közzétett havi statisztikájából. A brókercégek közül a Wood megőrizte vezető pozícióját októberben is.

Tovább a cikkhez

Az OTP húzza a magyar tőzsdét

Kitart a lendület a magyar tőzsdén a kora délutáni órákban, a blue chipek azonban vegyes képet mutatnak: Szárnyal az OTP és minimális pluszban van a Mol is, a Richter és a Magyar Telekom részvényei azonban mínuszban vannak.

Tovább a cikkhez

Jóváhagyást kapott a Richter gyógyszere a betegségre, ami nők millióinak életét keseríti meg

Az Európai Gyógyszerhatóság szeptemberben kiadott pozitív véleményét követően jóváhagyta az Európai Bizottság a Richter RYEQO nevű készítménye használatának kiterjesztését az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, amik korábban gyógyszeres vagy sebészi kezelésben részesültek – derül ki a BÉT-en publikált közleményből.

Tovább a cikkhez

Már az idén megkezdi egy új földgázmező kitermelését Kazahsztánban a Mol!

Kazahsztán lényeges forrása lehet a magyar energiaellátás biztonságának, idén ugyanis rekordmennyiségű, nagyjából 630 ezer tonnányi kőolaj érkezik hazánkba a közép-ázsiai országból, ahol a Mol még idén megkezdi egy földgázmező kitermelését - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Asztanában.

Tovább a cikkhez

Egyre fentebb az európai tőzsdék

A CAC már 1,4, a DAX 1,2, a FTSE pedig 1,1 százalékos pluszban van.

cac40

Fontos bejelentés a Shelltől, örülnek a részvényesek

A Shell csütörtökön 6,2 milliárd dolláros harmadik negyedéves adózott eredményről számolt be, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak - a jó eredményt a magasabb finomói árrésnek és a növekvő cseppfolyósított földgáz (LNG) értékesítésnek köszönhette a supermajor olajvállalat. A cég emellett 3,5 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást jelentett bea következő három hónapban, ez jelentős növekmény az előző három havi 2,7 milliárd dollárral szemben.

Tovább a cikkhez

Erős kezdés a vezető börzéken

A nyitást követően a német DAX, és a francia CAC egyaránt 1,1, míg úaz angol FTSE index 1 százalékos pluszban van.

dax1102

Újabb rekordokat döntöttek a kínai EV-gyártók

A nagy kínai eleketromos járműgyártók közül az Xpeng és Li Auto is rekord értékesítésekről számoltak be októberben - írja a Cnbc.

Tovább a cikkhez

Ugrik az OTP

A BUX index 0,5 százalékos emelkedésben van a nyitást követően, a blue chipek közül azonban máris kimagaslik az OTP, a bank papírjai már 1,5 százalékos pluszban vannak.

1102otp

Bemondta a guru, hogy mibe érdemes most fektetni

Jim Cramer, a CNBC műsorvezetője szerdán elmondta követőinek, hogy szerinte melyik vállalatok tűntek ki a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezonban.

Tovább a cikkhez

Mire számíthatunk a tőzsdéken Powell szavait követően?

Csütörtökön visszatérünk a munkahelyekre, ez a nap viszonylag laza lesz a megelőző napok zsúfoltsága után - legalábbis ami a makroadatokat illeti. Németországból munkaerőpiaci adat érkezik, a brit jegybank dönt a kamatokról, idehaza pedig kötvényaukció lesz. Érkezik a hazai BMI is, de ennek számait az utóbbi hónapokban kevéssé lehetett komolyan venni.

Címlapkép forrása: Getty Images

karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
budapest magyarország magyar gazdaság
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde