kamat
Üzlet

Elszállt a Magyar Telekom árfolyama, sorozatos emelkedésen vannak túl az amerikai indexek

Portfolio
A vezető európai részvényindexek mérsékelt csökkenéssel zárták a hétfői kereskedést, a BUX azonban enyhe pluszt mutatott zárásra, amiben jelentős szerepe volt annak, hogy egy céláremelés után elszállt a Magyar Telekom árfolyama. Zárásra 2,7%-os volt a plusz mértéke a távközlési papírnál, de napközben ennél is nagyobb volt az emelkedés mértéke. Az amerikai vezető részvényindexek a napözbeni bizonytalanság után zárásra kis pluszba lendültek, így folytatták a múlt héten megkezdett emelkedési sorozatot.

6-7 napos emelkedő sorozaton vannak túl az amerikai indexek

Zárásra ismét kis pluszba lendültek az amerikai vezető részvényindexek: a Dow 0,1%-os pluszt mutatott, és így sorozatban a hatodik egymást követő napi emelkedést láttuk (nyár óta nem volt ilyen). Az S&P 0,2%-os emelkedéssel zárt és szintén hatnapos emelkedő sorozaton van túl. A Nasdaq közel 0,4%-kal emelkedett, és így a maival együtt sorozatban már a hetedik kereskedési napon emelkedett, amire január óta nem volt példa.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Kis mínuszban az amerikai indexek

A kezdeti enyhe emelkedés után a kereskedés második felére kis mínuszba csúsztak a vezető amerikai részvényindexek. Jelenleg a három bechmark 0,1% körüli csökkenést mutat a pénteki záróértékhez képest.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A Magyar Telekom volt a nap sztárja

A hazai blue chipek közül a Magyar Telekom vitte a prímet hétfőn, miután a Concorde 950 forintra emelte a vállalat részvényeinek célárát.

Tovább a cikkhez

Továbbra is kiemelkedik a Magyar Telekom

A zárás előtt 2,7 százalékos pluszban vannak a Magyar Telekom részvényei, amivel kiemelkedik a hazai mezőnyben is a papír.

mtelekom1106b

A forgalom is jóval átlagon felül alakul a mai napon. Már több mint 1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a Magyar Telekom részvényei, ami kétszerese az elmúlt 30 kereskedési nap átlagának.

forgalom1106_mtelekom

Egyre lentebb az európai tőzsdék

A zárás előtt a vezető európai részvényindexek közül a CAC már 0,6, a DAX pedig 0,5 százalékos mínuszban van, míg a FTSE múlt pénteki záróértéke közelében mozog.

daxx1106

Figyelmeztet a stratéga: nem fog sokáig tartani az öröm a tőzsdéken

Rég nem látott emelkedéssel teltek az elmúlt napok a tőzsdéken, az S&P 500 pedig múlt héten idei legjobb hetét zárta. A mostani részvénypiaci ralitól azonban nem mindenki van elragadtatva. Mike Wilson, a Morgan Stanley vezető részvénystratégája szerint pedig inkább egy medvepiaci ralit látunk, sem mint egy tartósabb részvénypiaci fordulat kezdetét - írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Folytatódik az emelkedés

A vezető amerikai részvényindexek közül a Nasdaq 0,4, az S&P 500 és a Dow egyaránt 0,1 százalékos pluszban vannak.

spx1106

Kínai óriáscég került az EU célkeresztjébe

Az Európai Bizottság hétfőn információkérésre vonatkozó megkeresést küldött az AliExpressnek, felkérve a céget, hogy adjanak tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket hoztak a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az olyan illegális termékek, mint például a hamisított gyógyszerek online terjesztése ellen.

Tovább a cikkhez

Koncertőrület a világban - Nem csak Azahriahért bolondulnak meg

Sokan és sok irányból próbálták megfejteni, Azahriah hogyan képes egymás után háromszor teltházat csinálni a Puskásban. Arra a következtetésre viszont nem sokan jutottak eddig, hogy a megfejtés részben a Coviddal lehet összefüggésben, pedig mégis. A járványidőszak alatt szinte egyáltalán nem voltak koncertek, majd a korlátozások feloldásával felhalmozódott kereslet tért vissza a piacra (épp úgy, mint az utazásoknál), miután a fogyasztók az élménygyűjtésre álltak rá. Ezt a tendenciát egyértelműen megerősíti a világ legnagyobb koncertszervező cége, a Live Nation, amelynek a legfrissebb számai nemrég jelentek meg, és amelyek alapján nagyon rákaptak az emberek a koncertekre, főleg az elmúlt hónapokban.

Tovább a cikkhez

Kitart a Magyar Telekom lendülete

Ugyan a délutáni órákban megállt az emelkedés, de továbbra is számottevő, 3,9 százalékos pluszban van a Magyar Telekom. Az emelkedés hátterében az áll, hogy a Concorde elemzője 950 forintra emelte a vállalat részvényeinek célárát.

telekom_1106

Emelkedés jöhet Amerikában

A határidős részvényindexek jelenlegi állása szerint a Nasdaq és az S&P 500 egyaránt 0,2, a a Dow pedig 0,1 százalékos pluszban nyithat.

Jön a nagy nap - Erre figyel most mindenki az OTP-nél

Pénteken jön az OTP nagy napja, érkezik ugyanis a harmadik negyedéves gyorsjelentés, ami heves mozgásokat hozhat a bank részvényárfolyamában. Mutatjuk, mire érdemes figyelni az OTP grafikonján.

Tovább a cikkhez

Továbbra is a Magyar Telekom viszi a prímet

A kereskedési idő felénél kisebb mínuszban van a magyar tőzsde, a blue chipek közül pedig egyedüliként a Magyar Telekom részvényei emelkednek.

Tovább a cikkhez

Mínuszban a vezető európai benchmarkok is

A magyar tőzsde mellett a kontinens vezető börzéi is mínuszban vannak. A DAX 0,4, a CAC 0,3, a FTSE pedig 0,1 százalékos mínuszban van.

dax1106

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Delta Technologies leányvállalata és a Samsonite

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Delta Technologies leányvállalata, a Delta Systems Kft és a Samsonite Hungária Kft. A vállalatok közötti üzleti kapcsolat mostani megerősítésével pedig a Delta Systems ezentúl a teljes termékportfólió értékesítésére jogosult.

Tovább a cikkhez

Belép a svájci megújuló piacra a MET Csoport

A MET Csoport Green Assets divíziója 25 százalékos részesedést vásárolt a svájci SwissWinds Holdingban és annak leányvállalataiban. Első közös projektjük során szélerőművet építenek Svájc dél-nyugati részén.

Tovább a cikkhez

Tépik tovább a Magyar Telekomot

A Magyar Telekom árfolyama már 4,4 százalékkal került feljebb a mai kereskedésben a friss céláremelés után. A Concorde által említett 950 forintos célár jelenleg 54 százalékkal van magasabban a mostani szinthez viszonyítva.

telekom1106

A forgalom is kimagasló. A nap eddigi részében már több mint 362 millió forint értékben cseréltek gazdát a vállalat papírjai, amivel a Magyar Telekom az OTP után a második legforgalmasabb papír a BÉT-en.

telekomforgalom1106

Jöhet a kínai elektromos autóknál is olcsóbb Tesla, Németországban gyárthatják

A Tesla a német gyárában kezdheti el gyártani egy megfizethetőbb, 25 ezer euróba (azaz nagyjából 10 millió forintba) kerülő elektromos autóját - írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

12 éves csúcson a Magyar Telekom

A vállalat részvényei a mai kereskedésben már 2,6 százalékot emelkedtek, ezzel pedig 2011 áprilisa óta nem látott szintre emelkedett a papír. Az emelkedés azt követően folytatódott, hogy a Concorde elemzője szerint 60 százalékkal többet érhet a Magyar Telekom részvénye.

mtelekom1106

A forgalom is jóval átlagon felül alakul, a nap eddigi részében már több mint 160 millió forint értékben cserélt gazdát a papír, amivel a Magyar Telekom a 2. legforgalmasabb részvény a BÉT-en.

telekomforgalom

Durva céláremelés érkezett a Telekomra, 60 százalékkal többet érhet a részvény

Frissítette Magyar Telekom-modelljét a Concorde elemzője a cégnél várható eredménynövekedésre, valamint a közműadó meglepetésszerű visszavonására reagálva, aminek eredményeként drasztikusan, a korábbi 600 forintról 950 forintra emelte a részvényekre vonatkozó célárát. Az új célár a pénteki záróárfolyamhoz képest több mint 60 százalékos felértékelődési potenciált jelent, ennek megfelelően az elemző vételre ajánlja a Telekom részvényeit.

Tovább a cikkhez

Megtépték a Telecom Italia részvényeit

Ma reggel mi is beszámoltunk róla, hogy a Telecom Italia eladja vezetékes hálózatát az amerikai KKR magántőke-befektető cégnek. Ezt követően a vállalat részvényei ma reggel már 5,4 százalékos pluszban is voltak, jelenleg azonban már ismét a pénteki záróár közelében mozog az árfolyam.

telecomitalia1106

Felülteljesít a lengyel tőzsde

A nyitást követően a WIG 0,4 százalékos pluszban van, ezzel pedig már július vége óta nem látott szintekre emelkedett a lengyel benchmark. Az emelkedés még azt követően kezdődött októberben, hogy a választás után nagy valószínűséggel ellenzéki koalíció alakíthat majd kormányt, ezzel pedig megnyílhat az út az uniós források eléréséhez.

lengyel1106

Emelkednek a vezető börzék

A nyitást követően a vezető európai részvényindexek közül a DAX és a CAC egyaránt 0,2, a FTSE pedig 0,1 százalékos pluszban van.

dax1106

Tovább tépik a Magyar Telekomot

A nyitást követően stagnál a BUX, a blue chipek pedig vegyes képet mutatnak, kisebb mínuszban van a Mol és a Richter, emelkedik azonban az OTP és a Magyar Telekom.

Tovább a cikkhez

Nagy meglepetésre betiltották a shortolást, erre akkorát emelkedett a piac, mint 2020 eleje óta egyszer sem

2020 eleje óta nem emelkedett akkorát a dél-koreai részvénypiac, mint ma, miután bejelentették, hogy betiltják a shortolást, írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Minimálisak elmozdulások a magyar tőzsdén

A nyitást követően a BUX minimális 0,1 százalékos pluszban van. A napokban azonban bőven lehetnek nagyobb elmozdulások, hiszen a hazai blue chipek közül az OTP, valamint a Richter is a héten teszi közzé legfrissebb negyedéves gyorsjelentéseit.

bux1106

Kisebb pluszban az olajár

Vasárnap este Oroszország és Szaúd-Arábia bejelentették, hogy év végéig meghosszabbítják önkéntes kínálatvisszafogási döntést. Ezt követően a globális benchmarknak számító Brent típusú kőolaj ára 0,6 százalékos pluszban van ma reggel.

olaj1106

Ilyen még nem volt Európában, gigantikus üzlet jön a távközlésben

Olaszország vezető távközlési cége, a Telecom Italia eladja vezetékes hálózatát az amerikai KKR magántőke-befektető cégnek, írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Emelkedés jöhet Európában

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak legutóbb a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,7 százalék pluszban zárt, a S&P 500 0,9 százalék pluszban fejezte be a napot, míg a Nasdaq 1,2 százalékot emelkedett.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel emelkedés látszik, a Nikkei 2,34 százalékkal került feljebb, a Hang Seng 1,96 százalékos pluszban áll, míg a CSI 300 0,25 százalékos pluszban van.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,45 százalékkal kerülhet feljebb, a CAC 0,15 százalék pluszban nyithat, míg a FTSE 0,03 százalékot emelkedhet.
  • Az amerikai határidős részvényindexek emelkedést vetítenek előre a piacnyitásra, a Dow Jones 0,14 százalék pluszban nyithat, a S&P 500 0,12 százalékot emelkedhet, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal kerülhet feljebb.

Mi várható makro fronton?

Ma idehaza a lakásépítési engedélyek alakulását közli a KSH az első három negyedévből. Külföldön a hát első napján a német gyáripari megrendelések szeptemberi számait közlik, amelyek jó előrejelzői a gyengén teljesítő német ipar kibocsátásának.

2023. november 6.–november 12. Makronaptár
Magyar makrogazdaság
november 6. hétfő 8:30 KSH Lakásépítési engedélyek Q1-Q3
november 7. kedd 8:30 KSH Ipar (első becslés) szept.
november 7. kedd 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák szept.
november 7. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
november 8. szerda 8:30 KSH Kiskereskedelem szept.
november 8. szerda 8:30 MNB Devizatartalék okt.
november 8. szerda 8:30 KSH Külkereskedelem (első becslés) szept.
november 8. szerda 8:30 KSH Szálláshelyek forgalma szept.
november 9. csütörtök 11:00 PM Előzetes ÁHT okt.
november 10. péntek 8:30 KSH Infláció okt.
Nemzetközi makrogazdaság
november 6. hétfő 8:00 Németo. Gyáripari megrendelések szept.
november 7. kedd 4:00 Kína Külkereskedelem okt.
november 7. kedd 8:00 Németo. Ipari termelés szept.
november 8. szerda 11:00 EU Kiskereskedelem szept.
november 9. csütörtök 2:30 Kína Infláció okt.
november 9. csütörtök   EU Ecofin-ülés  
november 10. péntek 8:00 UK GDP Q3
november 10. péntek 11:00 EU Bizottság előrejelzései  
november 10. péntek 16:00 USA Michigan-index nov.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 38,0 százalékos elmozdulással a Nasdaq index áll az élen, a sereghajtó 10,7 százalékos eséssel a Hang Seng index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 73,7 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Richter papírja áll 6,6 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Arany árfolyama már 9,9 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 34 061,32 0,7% 5,1% 3,2% 2,8% 6,4% 34,8%
S&P 500 4 358,34 0,9% 5,9% 3,0% 13,5% 17,2% 60,1%
Nasdaq 15 099,49 1,2% 6,5% 3,7% 38,0% 41,2% 116,8%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 31 949,89 0,0% 3,1% 2,3% 22,4% 15,5% 43,6%
Hang Seng 17 664,12 2,5% 1,5% 1,9% -10,7% 15,2% -33,3%
CSI 300 3 584,14 0,8% 0,6% -2,9% -7,4% -1,7% 8,9%
Európai részvényindexek              
DAX 15 189,25 0,3% 3,4% 0,7% 9,1% 15,7% 31,9%
CAC 7 047,5 -0,2% 3,7% 0,7% 8,9% 12,9% 38,1%
FTSE 7 417,73 -0,4% 1,7% -0,7% -0,5% 3,2% 4,6%
FTSE MIB 28 674,83 0,7% 5,1% 4,3% 21,0% 26,3% 47,9%
IBEX 9 293,9 0,4% 4,2% 1,4% 12,9% 18,1% 3,3%
Régiós részvényindexek              
BUX 57 337,64 1,4% 1,8% 2,5% 30,9% 37,3% 54,3%
ATX 3 186,37 1,6% 5,5% 3,0% 1,9% 8,0% -0,1%
PX 1 381,88 -0,2% 2,3% 3,1% 15,0% 16,2% 29,4%
WIG20 72 473,25 0,9% 3,1% 13,6% 26,1% 42,3% 28,7%
Magyar blue chipek              
OTP 13 765 1,6% 1,7% 2,0% 36,2% 49,6% 33,6%
Mol 2 900 0,3% 0,9% 4,8% 11,5% 12,3% -3,5%
Richter 8 845 1,9% 2,8% -0,1% 6,6% 7,6% 65,9%
Magyar Telekom 589 5,4% 5,4% 6,7% 73,7% 103,1% 50,6%
Nyersanyagok              
WTI 81,36 -2,0% -5,5% -8,8% 1,4% -7,7% 28,9%
Brent 85,57 -1,7% -5,4% -5,7% 0,8% -9,7% 17,6%
Arany 1 995,41 0,6% 0,7% 9,3% 9,9% 22,6% 62,1%
Ezüst 23,16 1,8% 2,0% 9,1% -2,5% 19,8% 56,4%
Devizák              
EURHUF 378,7750 -0,7% -1,0% -2,8% -5,4% -6,8% 17,7%
USDHUF 352,8905 -1,8% -2,4% -5,2% -6,0% -15,2% 24,8%
GBPHUF 437,7700 -0,2% -0,6% -2,6% -3,1% -5,8% 19,4%
EURUSD 1,0734 1,1% 1,5% 2,5% 0,6% 10,0% -5,7%
USDJPY 150,4900 0,0% 0,6% 1,0% 13,0% 1,5% 33,1%
GBPUSD 1,2373 1,6% 1,9% 2,4% 2,9% 10,7% -4,6%
Kriptovaluták              
Bitcoin 34 727 -0,6% 2,4% 26,6% 109,2% 71,8% 446,8%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,57 -2,0% -5,3% -4,8% 19,3% 10,9% 42,3%
10 éves német állampapírhozam 2,6 -2,7% -7,1% -11,2% 1,4% 15,4% 495,9%
10 éves magyar állampapírhozam 7,15 -3,0% -6,5% -5,8% -22,7% -33,1% 91,7%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

Nagy meglepetés a Ryanairtől, ennek sokan örülni fognak

A Ryanair ma közzétette legfrissebb számait, a légitársaságnál az utasszám, a bevétel és a profit is nagyot nőtt, de az igazán nagy dobás az, hogy most először osztalékot fizet a légitársaság, amit részben az tesz lehetővé, hogy rekordprofit várható a cégnél.

Tovább a cikkhez
karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
budapest magyarország magyar gazdaság
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde