Előfizetői tartalom

Fontos számok érkeznek a magyar tőzsde sztárpapírjáról holnap

Portfolio
Folytatódhatott a lendületes növekedés a harmadik negyedévben a Magyar Telekomnál, az elemzői konszenzus szerint a bevétel kétszámjegyű dinamikával növekedhetett az előző év azonos időszakához képest, eredményszinten pedig a bevételt meghaladó emelkedésről számolhat be a távközlési cég.

Kíváncsi vagy, mibe fektetnek a profik, szeretnél gyakorlati tippeket kapni a vagyonépítésről a legsikeresebb magyaroktól? Akkor gyere el te is a Portfolio november 8-ai Portfolio Investment Day exkluzív befektetői rendezvényére!

November 8-án, szerdán teszi közzé harmadik negyedéves számait a Magyar Telekom, a vállalat gyorsjelentése jellemzően a magyar tőzsde zárását követően érkezik. A cég ezúttal is elkészítette elemzői konszenzusát, ami szerint 214,6 milliárd forintos bevételt érhetett el a szeptember végén zárult negyedévben a távközlési vállalat, ez 12,4 százalékos növekedést jelentene év/év alapon.

elemzoivart

A konszenzus számok 2023. november 6-án készültek és a következő elemzőházak becslésein alapulnak: Concorde Értékpapír Zrt.; Erste Group Bank AG; Bank Polska Kasa Opieki S.A., Brokerage Office; PKO Bank Polski; Santander Brokerage Poland és Wood & Co.

Az év/év alapú bevételnövekedést segíthette, hogy a vállalat idén inflációkövető díjkorrekciót vezetett be, ami március 1-től lépett életbe és 14,5 százalékos díjemelést jelent az ügyfélszerződéseknél.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés