Előfizetői tartalom

Hatalmas felfordulást okoz a mesterséges intelligencia a kiberbiztonság területén

Portfolio
A mesterséges intelligencia fejlődése alapjaiban forgatta fel a kiberbiztonsági területet: a ChatGPT és a deepfake technológia megjelenése jelentősen megkönnyíti a csalók dolgát, de a védekezésben is új lehetőségeket nyújthat – mondta H. Kelly Natalie, a Visa Europe kockázatkezelési alelnöke a Portfolio Banking Technology 2023 konferenciáján. Statisztikailag a kelet-európai régióban van a legkevesebb csalás, ez azonban csak az alacsony bejelentési hajlandóságnak köszönhető.

A szakember egyebek mellett az alábbiakról beszélt a Portfolio konferenciáján: A Visa az elmúlt 5 évben 10 milliárd dollárt fektetett a kiberbiztonságba, ez az érték körülbelül tízszer annyi, mint amennyit a pénzforgalmi vállalat versenytársai költöttek el erre a célra. A Visa termékeivel és eszközeivel évente 41 milliárdnyi veszteséget spórolnak meg a vállalatok. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés