Előfizetői tartalom

Meglepő, de minden harmadik magyar bankot váltana egyetlen ok miatt

Portfolio
Sok magyar fogyasztó szeretne több tájékoztatást kapni bankja fenntartható tevékenységéről - derül ki a Mastercard ma közzétett új jelentéséből. Minden harmadik megkérdezett hajlandó lenne akár pénzintézetet is váltani annak érdekében, hogy banki ügyletei fenntarthatóbbak legyenek, és akár még többet is fizetnének ennek érdekében.  Miközben a magyar pénzintézetek többsége egyre több  lépést  tesz a fenntarthatóság érdekében, legyen szó saját működésük szén-dioxid-semlegesítéséről, zöld termékek és szolgáltatások bevezetéséről, finanszírozásról vagy akár partnerhálózatuk bevonásáról, az ügyfelek kétharmada (60%) mégsem tud erről.  

2023-ban a társaság jelentésében szereplő Fenntarthatósági Percepciós index 100-ból 57 pontot ér el. Ez a pontszám az egyes pillérek pontszámaiból tevődik össze: 65 a banki felkészültségi-, 40 a fogyasztói percepció- és 76 az átláthatóság alindex. Az index a következő három pillérből áll, amelyek együttesen adják a végső pontszámot egy 0-tól 100-ig terjedő skálán:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés