Előfizetői tartalom

Teljesen tanácstalanok a profi befektetők, hogy mi lesz a forinttal a következő egy évben

Portfolio
Novemberben is elkészítette havi rendszeres alapkezelői felmérését a Portfolio, amelyben a magyar tőzsde kilátásairól, és a forintra vonatkozó várakozásaikról kérdeztük a profi befektetőket. Az is kiderül, hogy melyek a hazai alapkezelők kedvenc részvényei a budapesti tőzsdén, és mely papírok a legkevésbé kedveltek.

A novemberi felmérésben részt vett az Accorde Alapkezelő, a Dialog Alapkezelő, az Erste Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, a Hold Alapkezelő, a K&H Alapkezelő, az OTP Alapkezelő, és a VIG Alapkezelő.

Vegyes hónapot zártak októberben a nemzetközi részvénypiacok: az amerikai és az ázsiai tőzsdék jelentős ingadozást mutattak, mindeközben a BUX közel stagnált, a hazai részvényindex 0,4 százalékot emelkedett. Nincs egyszerű dolguk idén a tőkepiaci befektetőknek, az év elején még a bankválság miatt aggódott a piac, majd a geopolitikai feszültségek nemhogy enyhültek volna, hanem tovább nőttek az újabb háború kirobbanásával. Eközben a megemelkedett kamatszint kihívásokkal teli környezetet teremtett a gazdasági szereplők számára. Ezzel párhuzamosan a kötvényhozamok elkezdtek elszállni, ami nyomás alá helyezte a tőzsdéket és kiderült, hogy az AI-őrület tőzsdei éllovasai sem immunisak, ha szélesebb piaci hangulatromlás következik be. A BUX március óta masszív menetelést mutatott, szeptember óta azonban némileg elakadt a lendület.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A forint eközben erősödött az euróval szemben októberben, míg a hónap elején még a 390-es szint környékén mozgott, addig mostanra 380 alá erősödött vissza.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés