Portfolio signature

Átalakuló irodai igényekre figyelmeztet a Graphisoft Park

Portfolio
Újabb erős negyedéves számokat hozott a Graphisoft Park, a bevétel, az EBITDA és az üzemi eredmény is rekordszintre került, ráadásul az év végi tervszámait is felemelte a menedzsment. Figyelmeztettek azonban, hogy a bérlői igények változását érzékelik, ami miatt jövőre csökkenhet a kihasználtság. Ez utóbbi az egyik oka, hogy a társaság a bevétel kismértékű visszaesését és az adózott eredmény stagnálását prognosztizálja 2024-re.

Változó igények

A harmadik negyedévben ismét erős számokat ért el a Graphisoft Park, egyrészt az euro övezeti inflációt követő indexálásának; a magas, budapesti átlagot meghaladó kihasználtságnak; valamint a jelenlegi kamatkörnyezetben a szabad pénzeszközökön realizált kamatbevételek jelentős eredménynövelő hatásának.

A kihasználtság az elmúlt negyedévekben látott 97 százalékos szinten alakult a harmadik negyedévben. A bizonytalan gazdasági környezet ellenére 2023-ra vonatkozóan még nem merültek fel a bérlők részéről jelentősebb területcsökkentési igények, illetve egyes bérlők területcsökkentését más bérlők növekedése nagyrészt kompenzálta - írja a cég.

2024 azonban már kevésbé ad okot az optimizmusra.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább.

Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja most akciósan egy évre 19 900 forint. Választhat havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések