wizziarairbusneo
Üzlet

Durván visszavágta a Wizz Air célárát a Concorde

Portfolio
Frissítette Wizz Air-modelljét a Concorde a légitársaság második negyedéves gyorsjelentését követően, az ajánlás változatlanul vétel, de a célárat 40 fontról 32 fontra csökkentette. A csökkentett célár is közel 80 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest.

A Concorde elemzője továbbra is úgy gondolja, hogy a Wizz Air hosszútávon strukturális nyertes lehet, de a kockázatok megnövekedtek a turbinaproblémák, valamint a geopolitikai feszültségek miatt, amik lassítják a növekedést.

Az idei, valamint a következő két évre vonatkozó eredményvárakozását 21, 35, illetve 17 százalékkal csökkentette az elemző. Az idei és jövő évi EPS-várakozásokkal számolva 6,9-szeres és 6,1-szeres előretekintő P/E rátán forognak a részvények, ami jóval alulmúlja a koronavírus-járvány előtti 10 feletti szorzókat.

Az elemző értékelése szerint a Wizz Air kiábrándító második negyedévről számolt be és bár a légitársaság rekordmértékű, 401 millió eurós nyereséget ért el az első félévben, a március végén záruló teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését a korábbi 305-450 millió euróról 350-400 millió euróra szűkítette a menedzsment. A gyorsjelentés kapcsán az elemző kiemelte, hogy az erős kereslet ellenére gyengén alakult az egységbevétel-növekedés, miközben a költségek a magas üzemanyagárak, a fizetésemeléseknek és a munkaerő egy részének repatriációja miatt megugrottak. Ráadásul jelentős összeget, 110 millió eurót kellett kifizetnie az utasoknak kompenzációként.

A Gázában tomboló háború miatt a Wizz Air kapacitásainak mintegy 5 százalékát vágta le, de a szomszédos közel-keleti piacokon nem tapasztalt különösebb megingást a foglalásokban a légitársaság. A karácsonyi foglalások kedvezően alakulnak, az utazási kedv továbbra is erős, ugyanakkor a turbinaproblémák beárnyékolják a kilátásokat, mivel 45 gépet fokozatosan le kell állítani márciusig.

A Concorde szerint az idei nettó profitra vonatkozó menedzsment várakozás optimista, de teljesíthető.

Az elemző a kockázatok között kiemelte, hogy a Wizz Air egyik ledominált piacára, Albániába lép be a Ryanair, ahol eddig 50 százalék feletti piaci részesedéssel bírt és a megtérülés kiemelkedő lehetett.

A likviditás alakulása viszont pozitív, az időszak végén több mint 1,8 milliárd euró készpénzzel rendelkezett a Wizz Air, amiből bőven ki tudja fizetni a januárban lejáró 500 millió eurónyi kötvényét a légitársaság.

wizzairarrfolyam231114

Címlapkép forrása: Wizz Air

Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik
GettyImages-1737971844
iran-hormuzi-szoros-oman-jemen-szaud-arabia-egyesult-arab-emiratusok-afganisztan-pakisztan-perzsa-obol-arab-obol
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Még az is lehet, hogy óriástőzsde születik