Előfizetői tartalom

Meglepődnél, melyik fizetési módszert gondolják a legbiztonságosabbnak a magyarok

Hiába növekedik töretlenül évek óta a kártyás fizetések aránya, a magyarok még mindig biztonságosabbnak gondolják a készpénzt - ennek okai valószínűleg az utóbbi években számban és volumenben is jelentősen megugró csalási trendek - derül ki a Mastercard Digitális Fizetési Index elnevezésű kutatásának eredményeiből. Magyarország a digitális fizetési infrastruktúra, tudás és használat szempontjából a régió középmezőnyében helyezkedik el, de bőven van még hely a fejlődésre.

A Mastercard keddi sajtóeseményén bemutatta a Digitális Fizetési Index legfrissebb eredményeit. A DFI értéke hazánkban 2022-ben 3 ponttal 61-re emelkedett a 100-ból - ismertette az adatokat Martinovic Boris, a magyar, szlovén és osztrák Mastercard public policy igazgatója. Boris MartinovicMastercard, Public Policy igazgatóMartinovic Boris 2018 májusa óta a Mastercard public policy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés