Előfizetői tartalom

A mesterséges intelligencia már itt van a magyar egészségügyben

Portfolio
A Debreceni Egyetem kutatóinak és a GE HealthCare szakembereinek bevonásával végzett 2 éves projekt során olyan korszerű mesterséges intelligencia alapú megoldás született, amely a diagnosztikai képi és szöveges leletek kutatását teszi lehetővé az újonnan fejlesztett magyar nyelvű, természetes nyelvfeldolgozó (Natural Language Processing - NLP) algoritmusok segítségével. Az innovatív informatikai megoldás alkalmazása lehetőséget ad a meghatározott kritériumoknak megfelelő páciensek célzott azonosítására, és ennek eredményeként több beteg bevonására az egészségügyi kutatásokba, amely hozzájárul a hazai és nemzetközi gyógyszerkutatáshoz kapcsolódó klinikai vizsgálatok eredményességéhez.

Lezárult a GE HealthCare és a Debreceni Egyetem 2 éves mesterséges intelligenciára alapúló közös kutatásfejlesztési projektje a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) támogatásával - jelentették be szerdán a felek. A közel 1,5 milliárd forint összköltségvetésű projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFIA) mintegy 800 millió forintos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés