Előfizetői tartalom

Sorra kapja a pofonokat a Wizz Air - Mégis itt az idő beszállni?

Igencsak eseménydúsan alakultak az elmúlt napok a Wizz Air háza táján. Az első féléves rekordbevétel után a menedzsment csökkentette az éves profitvárakozását, amit kétszámjegyű árfolyamesés, majd azt követően gyors felpattanás és célárvágások sora követett. A kedvezőtlen események ellenére azonban úgy tűnik, hogy van erő a papírban, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e már beszállni.

Nagy esés után életjeleket mutat a Wizz Air

A Wizz Air részvényei az elmúlt fél évben lefeleződtek, a nem mindennapi esésben geopolitikai feszültségek, a magas energiaárak, az erős verseny, a fogyasztói hangulat romlása és cégspecifikus problémák is nagy szerepet játszottak.

Ugyan a vállalat az üzleti év első felében rekordnagyságú 401 millió eurós profitot ért el, de a bizonytalanságokra hivatkozva a menedzsment csökkentette éves profitvárakozását, a befektetőket azonban a jelenlegi szinteken láthatóan nem tántorították el a történtek.

wizz1117

Célárvágás célárvágás hátán

A profitvárakozások csökkentése óta az elemzők nem kímélik a Wizz Airt, és sorra módosítják korábbi céláraikat, így a Citi Group októberi leminősítése után már többek között a Concorde, az RBS, a Morgan Stanley, valamint a Peel Hunt is jelentős célárcsökkentést hajtott végre az elmúlt napokban.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogyan vélekednek az elemzők a részvényről?
  • Mi következhet a célárvágások után?
  • Itt az idő beszállni?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés