samaltman chatgpt
Üzlet

Egy nappal a kirúgását követően máris visszahoznák a ChatGPT fejlesztőjének a vezetőjét

Portfolio
Mindössze egy nappal azután, hogy menesztette vezérigazgatóját a ChatGPT-t fejlesztő vállalat, neves befektetők egy csoportja, köztük a Microsoft, máris a cégvezető visszahozása mellett kardoskodik.

A ChatGPT-t fejlesztő OpenAI egyes nagybefektetői visszahoznák a társaság pénteken menesztett vezérigazgatóját, Sam Altmant – tudták meg az ügyhöz közel álló források a CNBC tudósítása szerint. Többek között a Microsoft, a Tiger Global és a Thrive Capital kockázatitőke-társaság kezdeményezi a lépést, de a mesterségesintelligencia-befektetésekben élen járó Sequoia Capital is a támogatók között van. A Sequoia, amely közeli kapcsolatban áll Altmannal, az OpenAI igazgatótanácsának egykori elnökét, Greg Brockmant is támogatja, aki az események hatására a vezérigazgatót követve mondott le pénteken. A kockázati tőketársaság közlése szerint bárhogy döntenek is az érintettek (akár visszatérnek az OpenAI-hoz, akár egy új startupot indítanak), mellettük állnak.

A Microsoftnak azért is érdeke, hogy gördülékeny legyen a cégvezetés a ChatGPT fejlesztőjénél, mivel szoros technológiai együttműködést folytat a mesterséges intelligencia startuppal, és 2019 óta összesen mintegy 13 milliárd dolláros befektetést tett a cégbe.

A Verge információi szerint, amely elsőként szellőztette meg, hogy Altman visszahozásán dolgoznak a befektetők, az egykori cégvezető ambivalens az esetleges visszatéréssel kapcsolatban. A CNBC-nek sem ő, sem a Microsoft nem kommentálta a felröppent híreket.

A Bloomberg vasárnap reggeli információi szerint az OpenAI optimista azzal kapcsolatban, hogy vissza tudják hozni Altmant és a többi távozó kulcsfigurát a céghez.

Az OpenAI pénteken váratlanul jelentette be, hogy Sam Altman már nem a társaság vezérigazgatója. A hivatalos indoklás szerint az igazgatótanács már nem bízik benne, hogy Altman vezetni tudja a vállalatot, ugyanis egy felülvizsgálatot követően arra a következtetésre jutottak, hogy a cégvezető

nem volt következetesen őszinte az igazgatósággal folytatott kommunikációjában.

Az OpenAI az egyik legforróbb startup jelenleg a Szilícium-völgyben azt követően, hogy tavaly mindenki számára elérhetővé tették a ChatGPT chatbotot, ami valóságos befektetési rohamot indított el a generatív mesterséges intelligencia területén. A cég nincs tőzsdén, a legutóbbi dolgozói részvényértékesítési tranzakciók 86 milliárd dollárra értékelik a vállalatot.

Címlapkép forrása: Justin Sullivan/Getty Images

Keddig még maradhat a semmittevés a forint piacán
Property Awards, kép forrása: Stiller Ákos/Portfolio
pfizer vakcina gyógyszergyártó
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
eli lilly