chatgpt-chatgpt-2023-chatgpt-professional-chatgpt-hasznalata-chatgpt-ara-chatgpt-fizetos-chatgpt-ingyenes-chatgpt-openai-mesterseges-intelligencia-artificial-intelligence-mi-ai-chatgpt-openai
Üzlet

Mégsem veszi vissza korábban kirúgott vezérigazgatóját a ChatGPT fejlesztője

Portfolio
A korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem a nemrég leváltott vezérigazgatót, Sam Altmant, hanem a Twitch korábbi vezérigazgatóját, Emmett Sheart nevezi ki a vállalat élére az OpenAI - értesült a CNBC.

Az OpenAI igazgatótanácsa még péntek este jelentette be, hogy leváltják Altmant, és ideiglenesen Mira Murati, a vállalat technológiai vezetője veszi át az irányítást. A közlemény szerint a lecserélés mögött az áll, hogy Altman nem volt őszinte az igazgatótanáccsal.

A bejelentés a cég számos neves befektetőjét váratlanul érte, akik szinte azonnal kampányolni kezdtek a volt vezérigazgató mellett. (Köztük a Microsoft, a Tiger Global, a Thrive Capital, valaminta Sequoia Capital is.)

Altman 2019 óta vezette a vállalatot, a legtöbb Szilícium-völgyi startup cégtől eltérően azonban az OpenAI nem úgy volt felépítve, mint egy tipikus vállalat, ahol a részvények nagy részét az alapítók birtokolják.

Inkább egy nonprofit szervezet része volt, melyben az igazgatótanács felügyeli a nonprofit szervezetet, amely a pénteki blogbejegyzés szerint az OpenAI összes tevékenységének átfogó irányító testületeként működik.

Emmett Shear ezelőtt Twitch vezérigazgatója volt, egészen 2023 márciusáig, 2007-ben társalapítója volt a Justin.tv-nek, a Twitch elődjének. Emellett partnere volt az Y Combinator nevű startupnak, amelyet Altman vezetett, mielőtt csatlakozott volna az OpenAI-hoz.

Címlapkép forrása: Getty Images

karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
budapest magyarország magyar gazdaság
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde