binance
Üzlet

Négymilliárd dolláros alkut köthet a Binance az amerikai igazságügyi minisztériummal

Portfolio
Az amerikai igazságügyi minisztérium állítólag több mint 4 milliárd dollárt követel a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Binance-től egy évek óta tartó vizsgálat részeként.

Források szerint az amerikai igazságügyi minisztérium és a Binance közötti tárgyalások kiterjednek arra a lehetőségre is, hogy Changpeng Zhao, a kriptopénz-tőzsde alapítója ellen büntetőeljárás indulhat az Egyesült Államokban.

Bár a vizsgálat lezárásának időpontja bizonytalan, a források szerint a hónap végén történhet bejelentés.

A Binance-et legalább 2018 óta vizsgálja a DOJ különböző ügyek miatt. A szövetségi ügyészek 2020 decemberében belső feljegyzéseket kértek a pénzmosás elleni belső gyakorlatokról és a Zhaót érintő kommunikációról.

A vizsgálat ráadásul csak egy a sok jogi és szabályozói kihívás közül, amelyekkel a Binance-nek szembe kell néznie az Egyesült Államokban. Júniusban az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) pert indított a Binance és Zhao ellen, azt állítva, hogy egy "bonyolult rendszert működtetnek az amerikai szövetségi értékpapír-törvények kijátszására". A Binance cáfolta ezeket az állításokat, és ígéretet tett arra, hogy határozottan megvédi a platformját.

Az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság márciusban beperelte a Binance-t, mert állítólag "illegális" tőzsdét és "látszat" compliance programot működtetett, és az amerikai árutörvények "szándékos kijátszásával" vádolta őket. Zhao ezeket a vádakat "a tények hiányos ismertetésének" nevezte.

A 2021-es csúcsokhoz képest visszafogott kriptopiaci mozgások mellett a Binance nemcsak veszített piaci részesedéséből, de számos vezető is távozott a cégtől. A közelmúltban több kulcsember, köztük a stratégiai vezető, a főtanácsadó és a termékigazgató is elhagyta a kriptotőzsdét.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: 2023 Getty Images

szlovenia miniszterek
london191217gettystock
bankjegy forint
Putyin lépett a szennyezett kőolaj ügyében
Befektetés elemzése
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
london191217gettystock