amazon web services
Üzlet

Perlik az Amazont, a vád szerint egy startupot sodortak a csőd szélére

Portfolio
A nemrég megszűnt technológiai startup, a Subspace 417 millió dollárra perli az Amazon Web Services-t, az Amazon.com felhőalapú számítástechnikai szolgáltatóját azzal a váddal, hogy az jogellenesen szüntetett meg egy webes forgalmi megállapodást, ez pedig később a Subspace csődjéhez vezetett.

A wyomingi székhelyű Sazt állítja, hogy az AWS jogellenesen felmondott egy webes forgalmi szerződést, ami ezt követően a Subspace üzleti bukásához vezetett. A peres eljárást szombaton indították a seattle-i szövetségi bíróságon, ahol a Subspace az AWS-t az amerikai trösztellenes törvények, valamint számos más állami és szövetségi törvény megsértésével vádolja. A megszűnt startup 417 millió dolláros kártérítést követel.

A Subspace 2022-ben szűnt meg, öt év működés után. A vádirat szerint a bezárást az AWS azon döntése követte, hogy az Amazon felmondta a Subspace-szel kötött "peering" megállapodást, amely lehetővé tette az egyes hálózatoknak, hogy ingyenesen csatlakozzanak a szolgáltatáshoz, ezáltal javítva a végfelhasználók webes élményét.

A Subspace szerint a felmondás miatt nem tudták teljesíteni az Epic Games-szel kötött szerződését, amely akkor a Subspace legnagyobb ügyfele volt.

A megszűnt startup azzal érvel, hogy "az AWS-nek nem volt jogos üzleti indoka arra, hogy megtagadta a Subspace-szel való partneri együttműködést". Azt állítják: üzleti modelljük "életképtelenné" vált, miután az Amazon úgy döntött, hogy megszünteti a peering-megállapodást. A perben azzal vádolják az Amazont, hogy "rosszindulatú és versenyellenes taktikát" alkalmaznak azzal a szándékkal, hogy a Subspace-t kiszorítsák a piacról.

Forrás: Reuters.

Címlapkép forrása: Shutterstock

bika
gyarimunkas
gyár gyártás autógyár factory worker
e-mobilitás
Reuters-forrásmegjelelősséel-orosz-ukran-haboru-lancet-dron-ukrajna-oroszorszag-kamikaze-dron
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bika