yettel uzlet
Üzlet

Új közel-keleti tulajdonosa lehet a magyar Yettelnek

Portfolio
Egy abu-dzabi székhelyű távközlési csoport, az Emirates Telecommunications Group (Etisalat by e&) lehet a Yettel új főtulajdonosa – szúrta ki a vállalat tőzsdei közleményében a Telex.

A közlemény szerint az Emirates Telecommunications Group e& kötelező érvényű megállapodást írt alá a PPF csoporttal irányító részesedés (50% + 1 részvény) megszerzésére a cseh távközlési vállalat bolgár, magyar, szerb és szlovák érdekeltségeire vonatkozóan, amelyek PPF Telecom név alatt futnak. A PPF Telecom magában foglalja a Yettel Bulgaria, a Yettel Hungary, a Yettel Serbia és az O2 Slovakia szolgáltatási tevékenységét, valamint a Cetin és az O2 Networks infrastruktúra vállalatokat, amelyek jelenleg a szolgáltató cégektől különválva működnek.

A tranzakció értéke 2,15 milliárd euró, de még szabályozói jóváhagyásoktól függ, és várhatóan 2024 első negyedévében zárul le a Telex szerint.

A PPF Telecom vállalatai összesen több mint 10 millió ügyfelet szolgálnak ki, és tavaly összesen 1,8 milliárd euró bevételt termeltek, 0,7 milliárd euró EBITDA-AL mellett. A lépés illeszkedik az e& stratégiájába, ugyanis a nemzetközi növekedésre fókuszál, és új régiók felé diverzifikálná tevékenységeit, az akvizíció pedig lehetőséget teremt arra, hogy a Közép-Kelet-Európában erős jelenlétet építsen ki. A régió piacait stabil szabályozási környezet, egészséges verseny és vonzó hozamok jellemzik – áll a közleményben.

A PFF 2018 óta tulajdonosa a magyar Yettelnek, mellette az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 25 százalékos részesedéssel rendelkezik a távközlési vállalatban, valamint a Cetin infrastruktúra társaságban.

A Telex értesülései szerint a Yettelnél a tulajdonosváltástól nem várnak jelentős, azonnali változást a működésben, sem menedzsmentcserére, sem névváltoztatásra nem készülnek. Az arab távközlési csoport mintegy 20 országban van jelen és megjelenését nem követték azonnali, gyökeres változások. Eddig leginkább a Közel-Keleten, Afrikában, Afganisztánban és Pakisztánban volt erős a csoport.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Róka László

budapest-kelebia
tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tőzsde