nyse trader
Üzlet

Veszélyes ez a rali az amerikai tőzsdén, nem lesz jó vége

Portfolio
Közel 10 százalékot száguldott az S&P 500 index az elmúlt három hétben, ami egyes piaci szereplők véleménye szerint már fenntarthatatlan mértékű emelkedés – írja a Bloomberg.

Három hét leforgása alatt 9,6 százalékot emelkedett az S&P 500 index, aminek örülhetnek az amerikai részvénypiaci befektetők, de van, akiket ez a rali már aggodalommal tölt el. Az irányadó index hajlamos emelkedni az amerikai gazdaság gyengélkedése közepette, ugyanis ilyen esetben kisebb az esély arra, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed folytatja a kamatemeléseket. Ez pedig kedvez a részvénypiacoknak. De nem szabad elfelejteni, hogy a gyengébb gazdasági adatok – amellett, hogy lazább monetáris politikát vetítenek előre – végső soron azt jelentik, hogy nem kedvező a gazdasági helyzet.

Az elmúlt hetek emelkedésével az S&P 500 index már meghaladja azt a szintet, amit a stratégák az év végére várnak, ez alapján már nincs nagy potenciál idén a részvénypiacokban.

A Bloomberg által követett elemzők október közepén átlagosan 4370 pontos célértéket fogalmaztak meg az S&P 500 indexre 2023 végére, de jelenleg már 4500 pont felett jár az index.

snp500231120

Egyes részvénypiaci stratégák szerint a tőzsde végül rá fog jönni, hogy az infláció csökkenése nem jelenti azt, hogy visszatér ismét az ingyen pénz korszaka. A technikai indikátorok túlvettséget jeleznek, így hamarosan esedékes lehet egy rövid távú korrekció a tőzsdéken – véli a Bloomberg által megkérdezett szakértő. A Bank of America szakértője szerint a befektetőknek bele kell adniuk a raliba, amit technikai és makrogazdasági tényezőkkel indokolt. Különösen a technológia szektort és a kínai kitettséggel rendelkező eszközöket emelte ki.

A piaci szereplők megosztottak, a Goldman Sachs elemzője például optimistább, véleménye szerint a befektetők túlságosan aggódnak a vállalatok profitkilátása miatt. A Morgan Stanley elemzője pedig, aki az év nagy részében pesszimista volt, arra számít, hogy jövőre az amerikai eszközök felülteljesítők lehetnek.

Címlapkép forrása: Getty Images

napelem, napenergia, pv-panel, napelemes pályázat
karácsony gergely property market reloaded konferencia
bull bear tőzsde
bét
boksz kiütve
Budapesti Értéktőzsde
árfigyelő gvh nyitóoldal forrás Portfolio
orszaghaz-parlament-epulete-budapest
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde