Hárompontos javaslatcsomaggal álltak elő az innovatív gyógyszergyártók
Üzlet

Beperelték a Pfizer-vakcina gyártóját, teszteket hamisíthatott meg

Portfolio
Ken Paxton texasi főügyész beperelte a Pfizert és a Tris Pharma gyógyszercéget, azzal vádolva őket, hogy hatástalan gyógyszert adtak gyermekeknek ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) kezelésére az állami Medicaid-program keretein belül - írja a Reuters.

Ken Paxton texasi főügyész azzal vádolta meg a Pfizert és beszállítóját, a Tris Pharma-t, hogy hatástalan ADHD-gyógyszereket szállítottak az állam Medicaid-programjának, amelyet az alacsony jövedelmű betegek számára hoztak létre. A pert Tarik Ahmed robbantotta ki, aki 2013 és 2017 között a Tris technológiai vezetőjeként dolgozott.

A bírósági kereset azt állítja, hogy 2012 és 2018 között a Pfizer és a Tris Pharma manipulálta a Quillivant XR, egy ADHD-gyógyszer tesztjeit, hogy a szövetségi törvény által előírt minimális hatásossági eredményeket fel tudják mutatni.

A per állítása szerint a helyesen elvégzett tesztek gyakran kimutatták, hogy a gyógyszer nem oldódik fel a tervezett módon, ami azt jelzi, hogy nem a várt módon szabadul fel a szervezetben. A Pfizer annak ellenére, hogy tisztában volt ezekkel a minőségellenőrzési problémákkal, állítólag meggyőzte a texasi Medicaid-programot, hogy a Quillivantot felvegye az előnyben részesített gyógyszerek listájára. Ken Paxton azt állítja, hogy számos texasi család számolt be a Quillivant hatástalanságáról.

Paxton azzal vádolja a cégeket, hogy félrevezették az állami Medicaid-programot, és kártérítést követel tőlük. A Pfizer válaszában kijelentette, hogy az ügy nem megalapozott, és a termékbiztonsággal nincs gond, amit többszöri felülvizsgálat során ellenőrzött. A Tris képviselője szintén tagadta a vádakat, és közölte, hogy a bíróságon erősen védekezni fog ellenük.

A Quillivantot eredetileg a Nextwave Pharmaceuticals fejlesztette ki, amelyet a Pfizer 2012-ben felvásárolt. A Tris 2018-ig gyártotta a Quillivantot a Pfizer számára, amikor is átvette a terméket a Pfizertől.

2017-ben a TrisPharma figyelmeztetést kapott az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától a gyártási hiányosságok miatt. A Pfizer a 2022-es éves jelentésében közzétette, hogy 2018-ban idézést kapott a New York déli körzetében működő szövetségi ügyészségtől a Trisszel és a Quillivant gyártásával való kapcsolatára vonatkozóan, de a válaszadás után nem kapott további kommunikációt.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Gázaváros
Giorgia Meloni
hotel szálloda
stoltenberg2
hó hegy Ausztria
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
cocacolagyar