Portfolio signature

Lenyomták az elektromos autók a dízeleseket

Portfolio
Kijöttek a legfrissebb  európai autóértékesítési statisztikák, amikből kiderült, hogy idén több tisztán elektromos autó talált gazdára, mind dízel, az autóeladások közel 17 százalékkal nőttek, az eladások alapján még mindig a Volkswagen a legnagyobb gyártó az EU-ban, ráadásul piaci részesedést szerez, a magyar piac pedig idén az egyetlen, ahol csökkentek az eladások az unióban.

15 hónapja növekedés

Zsinórban 15 hónapja növekszik az európai autópiac, októberben 14,6 százalékkal 855 484 autóra nőttek az eladások.

Három nagy európai autópiacon, a francián (+21,9%), az olaszon (+20%), a spanyolon (+18.1%) is erős két számjegyű volt a növekedés, eközben a német autópiacon csak 4,9 százalékkal emelkedtek az eladások.

Ha az első 10 hónapot nézzük, akkor is jól alakul az értékesítés, Európában 16,7 százalékkal több autót adtak el idén, mint tavaly. Egy kivételével minden piacon emelkedett az értékesítés, ez a piac pedig a magyar volt.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább.

Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja most akciósan egy évre 19 900 forint. Választhat havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések