Előfizetői tartalom

Ilyen idő várható az országban vasárnap éjfélig

MTI
Száraz időjárást hozó anticiklon helyezkedik el Nyugat-Európa felett, aminek hatása a Brit-szigeteken, Franciaországban és az Ibériai-félszigeten érvényesül. Ezzel szemben a Kelet-európai-síkság felett nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló frontrendszere a Balkánon át Olaszországig húzódik, a mediterrán térségben ciklonális hullám is kialakulóban van. A front mentén erősen felhős vagy borult az ég, és sokfelé esik az eső, az északabbi tájakon havazik.

A ciklon hátoldalán szárazabb és hideg légtömeg árasztja el a kontinenst, így Európa északi és középső részén szakadozottabb a felhőzet, és elszórt jelleggel fordulnak elő hózáporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet Nyugat-Európában kevéssel 10 fok felett, a mediterrán térségben általában 15 és 20 fok között alakul. Észak és kelet felé haladva fokozatosan csökken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés