Előfizetői tartalom

Itt van az ország, ahol megbénították a Teslát

Portfolio
Néhány héttel ezelőtt sztrájkolni kezdtek a svéd szakszervezetek a Tesla ellen, hogy kiharcolják maguknak az ország munkaerő-piaci modelljének fontos elemét képező kollektív szerződéseket. Már majdnem egy hónap eltelt a sztrájkok kezdte óta, és nagyon úgy tűnik, hogy nem közeledik a felek álláspontja, sőt a sztrájkok egyre fokozódnak, hiszen több szervezet kollektíven csatlakozott a kezdeményezéshez, ez pedig potenciálisan megzavarhatja a vállalat működését Európában.

Sztrájkolnak Svédországban A munkaügyi harc október 27-én kezdődött, amikor a svéd IF Metall szakszervezet szerelői munkabeszüntetést kezdeményeztek. A szakszervezet a Tesla svédországi szervizüzemében dolgozó mintegy 130 munkavállaló béréről és juttatásairól szóló kollektív szerződést szeretne, mondván, hogy "ugyanolyan tisztességes és biztonságos munkakörülményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés