Előfizetői tartalom

Jó hírt közölt az EasyJet, ennek sokan örülhetnek

Portfolio
Az európai légitársaság az elmúlt hónapokban rendre erős eredményekről számoltak be, ez alól az EasyJet sem kivétel: a vállalat szeptemberben zárult pénzügyi évében túlszárnyalta a várakozásokat, miután az utazás iránti kereslet és az előfoglalások száma is erősnek bizonyult. Az izraeli konfliktus és az üzemanyagárak, valamint a recessziós félelmek miatt azonban vannak bizonytalanságok a szektor kilátásaival kapcsolatban.

Az EasyJet szeptember végéig tartó pénzügyi évének kamat- és adófizetés előtti eredménye 476 millió font lett, ami meghaladja az elemzők által várt 473 millió fontos értékét, valamint a tavalyi 27 millió fontos veszteséget is. A 2023-as pénzügyi évre 5,2 milliárd font utasbevételt jelentettek, szemben a 2022-es 3,8 milliárd fonttal. A légitársaság szerint a 2024-es nyári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés