Előfizetői tartalom

Bejelentette az MNB: belenyúl az életbiztosítások szabályozásába

Portfolio
Jobb ár-érték arányú, alacsonyabb költségmutatójú és visszásságok nélkül értékesített életbiztosításokat szeretne látni az MNB a magyar életbiztosítási piacon, ezért egy új, etikus 2.0 koncepción dolgozik, amelynek a bevezetését tervezi a biztosítási piacra – jelentette be Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a MABISZ konferenciáján. Néhány harmadik negyedéves piaci adatot is megelőlegezett a szektorstatisztikák jövő heti közzététele előtt.

Mi is kell a szektor eredményes működéséhez? – eköré a látszólag egyszerű, valójában nagyon sokrétű és bonyolult kérdés köré szervezte meg XIII. Nemzetközi Biztosítási Konferenciáját a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) – mondta köszöntőjében Molnos Dániel, a szervezet főtitkára. Kapcsolódó cikkünk 2023. 11. 28. "Nesze, sánta, itt egy púp is” –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés