Előfizetői tartalom

Jó hírt közölt az amerikai autóóriás, tépik a részvényeket

Portfolio
A General Motors bejelentette, hogy jelentős, mintegy 9,3 milliárd dolláros többletköltséggel járnak az elhúzódó amerikai sztrájkot követő bérmegállapodások a cég számára. A leállásoknak és a megnövekedett költségeknek pedig a vállalat idei eredményeire is komoly negatív hatásai lesznek. Ennek ellenére azonban van minek örülni, hiszen a vállalat 10 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot indít, és az osztalékot is megemelik.

A General Motors frissített előrejelzése szerint a profit idén várhatóan 9,1 és 9,7 milliárd dollár között lehet majd a sztrájkok okozta kiesés miatt. Viszonyításképpen, korábban 9,3 és 10,7 milliárd dollár közötti profittal számoltak.. A cég vezérigazgatója, Mary Barra elismerte, hogy a vállalat részvényeinek árfolyama mindenki számára csalódást okozott az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés