Előfizetői tartalom

Holtversenyben ez a két város a legdrágább a világon

Portfolio
Világszerte magas az infláció, idén tovább emelkedtek a világ nagyvárosaiban a megélhetési költségek. Az Economist Intelligence Unit (EIU) globális, megélhetési költségekre vonatkozó felmérése szerint az árak helyi devizában számolva átlagosan 7,4 százalékkal emelkedtek idén, a legdrágább városok rangsorában két város holtversenyben végzett az első helyen.

Az EIU globális, megélhetési költségekre vonatkozó felmérése szerint az árak helyi devizában számolva átlagosan 7,4 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest, ezzel a növekedés a tavalyi felmérésben mért 8,1 százalékos értékhez képest lassult, de továbbra is jelentősen meghaladja a 2017-21-es évek átlagát.

Szingapúr az elmúlt tizenegy év során kilencedik alkalommal őrizte meg első helyét a világ legdrágább városaként, és ezzel a svájci Zürichgel holtversenyben megelőzte az idén a harmadik helyre visszaesett New Yorkot.

Zürich a tavalyi hatodik helyről jött fel az élre Szingapúr mellé, és a tavaly Szingapúrral holtversenyben első helyen álló New Yorkot a harmadik helyre szorította vissza. Zürich, amely három év után került vissza az élre, a svájci frank erősödése, valamint az élelmiszerek, a háztartási cikkek és a szabadidős tevékenységek magas árai miatt került feljebb. Összességében az idei első tízben két ázsiai város (Szingapúr és Hongkong), négy európai város (Zürich, Genf, Párizs és Koppenhága), három amerikai város (New York, Los Angeles és San Francisco), valamint az izraeli Tel-Aviv szerepel.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés