Előfizetői tartalom

Nagyon beindultak a vírusok Magyarországon, itt vannak a friss Covid-adatok

Portfolio
Gyors ütemben terjednek a légúti fertőzések Magyarországon, a november 20-26-i héten megugrott a tünetekkel orvosokhoz fordulók száma – derül ki az NNGYK friss heti statisztikáiból. Az adatokból az is látszik, hogy a Covid továbbra is fertőz, a minták alapján a megbetegedések közel harmadáért felel, a kórházi ápolásra szorulóknál pedig kétharmad a koronavírusos fertőzöttek aránya, akik többségében az idős korosztályból kerülnek ki.

A 47. héten 23 ezer fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, és 226 500 fő akut légúti fertőzés tüneteivel, ami jelentős ugrás az egy héttel korábbi számokhoz képest, és az idei őszi/téli szezon (a 40. héttől számítva) legmagasabb értékeit jelentik.

Az influenzaszerű megbetegedések száma 21 százalékkal, a légúti fertőzéssel jelentkező betegek száma pedig 18 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

A koronavírus továbbra is jelen van, sőt, a fertőzések nagy részéért felelős. A beküldött összesen 302 mintából 97 esetben azonosították a SARS-Cov2 kórokozóját, ami 32 százalékos pozitivitási aránynak felel meg.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés