Előfizetői tartalom

Elárulták a profik, mire lehet számítani a tőzsdéken 2024-ben

Portfolio
A gyötrelmes tavalyi év után az idei részvénypiaci sztori a feltámadásról szólt az Egyesült Államokban, hiszen a mérséklődő infláció, a magas kamatokat a vártnál jobban elviselő gazdaság, és a mostanra eluralkodó narratíva a kamatemelési ciklus végéről meghozta a befektetők étvágyát a kockázatos eszközök iránt. Az idei kép tehát egyértelműen pozitív, viszont sokkal izgalmasabb, hogy mi várhat az amerikai részvénypiacra 2024-ben. Épp most van az az időszak, amikor a nagy Wall Street-i elemzőház közzéteszik a friss várakozásaikat, ezeket gyűjtöttük össze.

JP Morgan - 4200

Kezdve a legnagyobbakkal, a JP Morgan szerint a magas részvénypiaci értékeltségek, a magas kamatok, a gyengülő fogyasztó, a geopolitikai kockázatok, és a potenciális recesszió kevés optimizmusra ad okot a részvénypiacok jövőjével kapcsolatban.

A fogyasztói trendek gyengülése mellett kihívást jelentő makrokörnyezetre számítunk jövőre a részvénypiacok számára, miközben a befektetői pozícionálás és a hangulat többnyire visszafordul

- írta 2024-es kilátásokat tartalmazó elemzésében a JP Morgan.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés