FONTOS Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?
 
Előfizetői tartalom

Enyhe emelkedéssel zárta a napot Amerika

Portfolio
Az ázsiai piackon vegyes mozgások láttunk a pénteki kereskedésben, míg Európában kisebb emelkedéssel indult a nap. Gazdasági adatok szempontjából nem unatkozunk ma, reggel megjött a friss inflációs statisztika, mely szerint novemberben 7,9 százalékra esett az infláció Magyarországon, ami egy hajszállal kisebb az előzetes várakozásnál. Emellett este a Standard & Poor’s hitelminősítő teheti közzé friss véleményét Magyarországról. Ami pedig a külföldi híreket illeti, délután megérkezett az átfogó novemberi munkaerőpiaci jelentés az USA-ból, ami a vártnál jelentősebb mértékű növekedést mutatott, ráadásul a munkanélküliségi ráta is váratlan mértékben csökkent - híreket eleinte kedvezőtlenül fogadta a piac, viszont a nyitás után elkezdett javulni a hangulat. A vezető amerikai részvényindexek nap közben nem mozdultak sokat, a zárás közeledtével azonban emelkedni kezdtek, végül enyhe bővüléssel tudták zárni a pénteket.

2023. december 08. 22:03 Megosztás Enyhe emelkedéssel zártak a vezető amerikai részvényindexek A Wall Street vezető indexei szinte alig mozdultak meg a hét utolsó napján, csak a záráshoz közeledve láthattunk némi emelkedést. A legnagyobb bővülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés