Portfolio signature

Unod az államkötvényeket? - Íme a profi befektetők kedvenc magyar részvényei

Portfolio
Dőlnek a csúcsok a tőzsdéken az év végéhez közeledve, történelmi csúcsra emelkedett a napokban a BUX index, és az európai részvénypiacokon is jó a hangulat, a DAX szintén rekordon járt. December lévén a befektetők bizakodhatnak a Mikulás raliban, bár az utóbbi években sokszor csalódtak benne. Megkérdeztük december elején a hazai alapkezelőket rendszeres havi felmérésünkben, hogy mire számítanak a magyar tőzsdén, melyek a kedvenc hazai részvényeik, és hogy mi jöhet a forint és az államkötvények piacán.

A decemberi felmérésben részt vett az Accorde Alapkezelő, a Dialog Alapkezelő, az Erste Alapkezelő, a Hold Alapkezelő, a K&H Alapkezelő, az OTP Alapkezelő, a Raiffeisen Alapkezelő és a VIG Alapkezelő.

BUX index: mi jön a történelmi csúcs után?

A napokban történelmi csúcsot döntött a BUX index, és a hazai alapkezelők a közeljövővel kapcsolatban sem pesszimisták, a válaszok alapján komolyabb, 5 százalékot meghaladó esést nem várnak sem három hónapos, sem pedig egy éves időtávon.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest nagyobb arányban várnak jelenleg 5 százalékot meghaladó emelkedést a válaszadók rövid távon, a következő 12 hónapra pedig a válaszadók többsége 5 és 15 százalék közötti erősödést jósol a hazai részvényindexre.

Cikkünk tartalmából:

  • BUX index: mi jön a történelmi csúcs után?
  • A kedvenc magyar részvények és a legkevésbé kedvelt papírok
  • Mi lesz a forinttal?
  • Kilátások az állampapírpiacon

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés