Előfizetői tartalom

Így lehet állami milliókat szerezni elektromos autó vásárlására

Portfolio
Újabb részleteket közölt az Energiaügyi Minisztérium a vállalkozások elektromos jármű beszerzéseit támogató programról. A tervek szerint 30 milliárd forintos keretösszegből igényelhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást a hazai gazdasági társaságok tisztán elektromos személygépkocsi, kisteherautó vagy kisbusz megvásárlásához. Egy jármű beszerzéséhez az akkumulátor kapacitásának függvényében 2,8-4 millió forint támogatás nyerhető el. A zöldenergia hasznosítást ösztönző felhívás tervezete most véleményezhető, a végleges kiírás a jövő év elejéig megjelenhet.

Jelenleg közel 85 ezer zöld rendszámos gépjármű közlekedik a hazai utakon, több mint felük tisztán elektromos személygépkocsi. A társadalmi egyeztetésen lévő programmal a kormány a vállalatokat ösztönzi e-járművek beszerzésére. A pályázatokat várhatóan 2024. február elsejétől tizenhárom hónapon át lehet majd benyújtani. Támogatásra magyarországi gazdasági társaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés