Előfizetői tartalom

Kapkodják a palackokat, egyre jobban beüt a befektetői bormámor

Portfolio
A befektetők egyre inkább érdeklődnek a portfóliójuk diverzifikálása tekintetében a minőségi borok iránt, amelyek ára közel 150 százalékkal emelkedett az elmúlt évtizedben. Nagyon más világról van szó, mint a hagyományos tőzsdei befektetéseknél, jelentősen eltérő döntéshozatali procedúrával. Mégis, az érdeklődés nőttön nő a befektetési jellegű, minőségi borok iránt és ezt a hozamok is alátámasztják.

Bor, mint befektetés

Kevés olyan dolog van az életben, amit ne lehetne egy jó borral feldobni

Ez a Villefranche-sur-Saône-ban található francia Beaujolais borvidék mottója, amely mind a borrajongókkal, mind a befektetőkkel rezonál. Ez a gondolat egyre inkább megjelenik a befektetési stratégiákban, hiszen a magánszemélyek igyekeznek a portfóliójukat változatos eszközökkel, köztük minőségi borokkal diverzifikálni. Mivel a borok árváltozása alacsony korrelációt mutat a globális részvénypiacokkal, így kiválóan kiegészítik a hagyományos befektetéseket. Azonban nem minden bor egyforma, és ennek az eszközosztálynak a megértése komoly tapasztalatot és tudást igényel. Nick Pegna, a Sotheby's bor és szeszes ital részlegének globális vezetője szerint a minőségi borok megbecsülése évekig tartó tanulást és megértést igényel.

Az 1744-ben alapított Sotheby's a világ legrégebbi és legnagyobb, nemzetközileg elismert aukciósháza. Világszerte 80 irodából álló hálózattal rendelkezik, és a cég éves forgalma világszerte jelenleg meghaladja a 7 milliárd dollárt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés