Előfizetői tartalom

AI-boom Magyarországon: egyre többet költenek mesterséges intelligenciára a cégek

Portfolio
A hazai vállalatok egyre többet költenek mesterséges intelligenciára, sokan már a következő egy évben elengedhetetlennek tartják az AI megoldásokat ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak a piacon – derült ki a Deloitte kutatásából. A legtöbb cég ugyanakkor átfogó stratégia nélkül vágott bele az AI projektekbe, és a technológiával kapcsolatos kockázatokkal sem foglalkoznak egyelőre. A vállalatok között többen teljes digitális transzformációra készülnek, sokan a teljes üzleti modell átalakítására készülnek fel, a szervezeti kultúra átalakítása zajlik.

Hogyan lehet pénzt teremteni, költséget spórolni a mesterséges intelligenciával? Erről lesz szó lesz április 23-án a Portfolio AI in business konferenciáján. Regisztráció itt!

A hazai AI ökoszisztémát, a stratégiákat kutatta a Deloitte: összesen 129 szervezettel készítettek mélyinterjút idén május és október között. A kutatásban részt vevő cégek 85 százaléka aktívan alkalmaz AI megoldást, a résztvevők között nagyobb súllyal szerepeltek a technológiai és telekommunikáció szektor szereplői és pénzintézetek. Méret szerint főleg a nagyvállalatok voltak a hatókörben, de kkv-kkal is beszélgettek a MI-ről.

A kutatásból kiderült, hogy

a megkérdezett hazai szervezetek mintegy negyede (26%) az AI-fejlresztésekre dedikált büdzséve rendelkezik, és a szervezetek 80 százaléka arra számít, hogy jövőre többet költ AI-ra.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés