Előfizetői tartalom

Az OTP volt a nap sztárja!

Portfolio
Megérkeztek a befektetők által leginkább várt amerikai inflációs adatok: ezek alapján elmondható, hogy a várakozásoknak megfelelően tovább csökkent az áremelkedés üteme a tengerentúlon. Az infláció már több mint egy éve esik, még 2022 nyarán érte el a csúcsot, amikor 9% felett tetőzött- az esés a bázishatásnak és az energiaárak jelentős mérséklődésének volt köszönhető, de minden bizonnyal közrejátszott a Fed jelentős kamatemelése is. Az egyre kedvezőbb számoknak köszönhetően egyre inkább a kamatvágást árazzák a befektetők 2024 első felében, a meglepetést nem különösebben okozó mai közlés hatására feljebb kerültek a határidős amerikai részvényindexek. Közben a kontinensen bizonytalan a hangulat, ennek ellenére azonban új történelmi csúcson zárt a BUX, és az OTP is remekelt: a tavaly február óta nem látott 15 000 forintos szint felett zárt az árfolyam.

2023. december 12. 21:59 Megosztás Itt a vége A Fed kamatdöntését megelőző napon jó hangulatban telt a kereskedés Amerikában: a Nasdaq 0,7, a Dow és az S&P 500 pedig egyaránt 0,5 százalékos pluszban zártak. baha us 30 árfolyamának alakulása Forrás:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés