Előfizetői tartalom

Most érdemes figyelni - A Cybertruck után is tartogat még izgalmakat a Tesla!

Portfolio
Alapvetően igencsak izgalmas éve van a Teslának: az év első felében közel háromszorosára emelkedett a részvény. Az elmúlt hónapokban azonban érkeztek elkeserítő negyedéves számok, leminősítések, legutóbb pedig a Cybertruck vártnál jóval magasabb árazása is elbizonytalanította a piaci szereplőket. Ez a bizonytalanság az alapvetően egyre csak javuló piaci hangulat mellett az árfolyamban is tükröződik: a novemberi felpattanást követően pedig fontos válaszút elé érkezett a Tesla: érik egy nagyobb elmozdulás a részvényben, mi pedig megnéztük, hogy mi várható a következő hetekben.

Nem tudták tartani az eredeti árat

A piaci hangulat számottevő javulásával novemberben néhány hét alatt több mint 20 százalékot ralizott a Tesla. Az emelkedés azonban még a hónap végén megtorpant, és azóta is oldalazik az árfolyam: 235 és 245 dollár között.

A befektetőket ugyan meglepte a Cybertruck árazása: Elon Musk eredetileg még 40 ezer dolláros árat lőtt be a 2019-es bemutatón, azonban azt a magas gyártási költségek miatt nem tudták tartani, így a legolcsóbb modell is közel 61 ezer dollárba kerül.

A papír ugyan nagyot esett a július közepéig tartó, több mint 190 százalékos emelkedés óta, de az idei év egészét tekintve továbbra is számottevő, több mint 92 százalékos az emelkedés mértéke. Az emelkedéssel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy az év első felében még az agresszív árháború fűtötte azt, míg az év utolsó hónapjaiban éppen ez ütött vissza, ugyanis az alacsonyabb árak komoly hatással voltak a vállalat eredményességére.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Hogyan vélekednek az elemzők a Tesláról?
  • Musk személye egyesek szerint már kockázatot jelent
  • Merre jöhet a nagy elmozdulás az árfolyamban?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés