Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: elhalasztják az új magyar fizetési megoldások határidejét - Mi áll a háttérben?

A bankoknak február 1-jéig kellett volna elkészülni az azonnali fizetési rendszerhez kapcsolódó új adatbeviteli módozatokkal, vagyis a QR-kódos, az érintéses (NFC-s) és az úgynevezett deep linkes fizetéssel. A piaci találgatásokkal összhangban úgy értesültünk, hogy a határidőt kitolja az MNB, a rendelet szövegezése folyamatban van, és már karácsony előtt megjelenhet. Piaci találgatások szerint az új határidő szeptember 1-je az említett fejlesztéseknél, viszont a sárga csekkek nagy ellenségének kikiáltott fizetési kérelmek kötelező bevezetésének határideje változatlanul február 1-je marad.

Financial IT 2024 Erről a témáról is szó lesz a Portfolio tavaszi Financial IT konferenciáján. Regisztráció és részletek itt! Információ és jelentkezés A Rowanhill Digital szerdai hírlevelében arról írt, hogy piaci körökben arról találgatnak, csúszhat az AFR 2.0 következő, februári mérföldköve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés