Előfizetői tartalom

A hazai cégek negyede ad év végi jutalmat a dolgozóinak

Portfolio
A versenyszférához sorolt hazai cégek negyede (26%) tervez év végi jutalmat osztani a munkavállalóinak – elsősorban a nagyobb, a külföldi (rész)tulajdonú, valamint az ipari és kereskedelmi cégek körében elterjedt ez a gyakorlat. Azok a cégek, melyek élnek a karácsonyi jutalmazás eszközével, túlnyomó többségében (83%) pénzbeli bónuszt (is) adnak az alkalmazottaknak.

A rendszeres béren kívüli juttatások mellett a vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy egyszeri, alkalmi jutalmakat is adjanak az alkalmazottaknak, például az év végén, karácsonyi bónuszként. Ennek ellenére a cégek kétharmada (68%) idén nem élt, illetve él ezzel a lehetőséggel, míg 6%-uk mondta azt, hogy ugyan adott már ilyen egyszeri juttatást a dolgozóinak, de nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés