Előfizetői tartalom

Hatalmas dél-alföldi naperőművet vásárol az MVM

Portfolio
Egy ma, december 20-án aláírt megállapodás értelmében az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a „HO-ME 2000” Vagyonkezelő Kft., a MASPED Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt. és a MET Green Asset Holding AG tulajdonában lévő 63 MWp beépített teljesítményű tázlári napelemes erőművet - derült ki az MVM Csoport közleményéből. A tranzakció várhatóan 2024. első negyedévében zárul le. A közlemény éppen azutáni napon érkezett, hogy megjelent a tegnap esti Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, amely állami elővásárlási jog gyakorlásán keresztül tulajdonszerzést tesz lehetővé bizonyos naperőművekben, és azokat 6 hónapon belül az MVM-nek kell továbbadni.

A tázlári naperőmű hatalmas méretű: a település határában lévő több mint 100 hektáron elterülő napelemes erőmű 115 ezer darab napelemes panelével évente összesen 85 ezer MWh energiát termel karbonsemleges módon, ezzel tovább csökkentve a villamosenergia-szektor fajlagos CO2-kibocsátását. Az MVM közleménye emlékeztet rá, hogy a cégcsoport folyamatosan bővülő megújuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés