Előfizetői tartalom

Okos tantermek készítik fel a gyerekeket a munka világára

Portfolio
Kreatív problémamegoldás, kritikus gondolkodás, kezdeményezőkészség, csapatmunka – többek mellett ezen képességek fejlesztéséhez szükségesek a hazai oktatásban is egyre inkább teret nyerő digitális alkotóműhelyek. Magyarországon ma már többszáz modern eszközökkel felszerelt műhely áll az iskolák rendelkezésére, egyre több intézmény ismeri fel bennük a lehetőséget, és illeszti be a közösségi alkotást a nappali oktatás részeként a tanmenetébe. A legutóbb például a Gyermekek Háza tartott ilyen projekthetet a Budai Tankerületi Központ támogatásával.

Számos kutatás világít rá arra a tendenciára, mely szerint a munkaerőpiacon egyre erősebb elvárásként jelennek meg olyan készségek, mint az együttműködés vagy a kommunikációs képesség a szakmai ismeretek mellett. Az ifjú munkavállalók azonban úgy érzik, hogy az iskolarendszerben megszerezhető kompetenciák jelentősen eltérnek a munkaerőpiac elvárásaitól. Ezt a problémát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés