Előfizetői tartalom

Jön az árvíz: mire fizetnek a biztosítók?

Portfolio
Csak a teljeskörű casco segíthet azokon, akik árterületen hagyják az autójukat, s az áradó víz súlyos kárt tesz benne – közölte a CLB biztosítási alkuszcég, miután az ünnepek alatt az ország egyre több területén rendeltek el árvízkészültséget. Az elöntött ingatlanokban keletkező kárt a lakásbiztosítás alapján megtérítik a biztosítók, de belvíz ellen egyáltalán nincs biztosítás. Az árvízkárokat a kártérítési összeg pontos megállapításához azonban érdemes fotókkal dokumentálni – javasolja az alkusz.

Az előrejelzések szerint tovább fokozódik az árvízhelyzet az országban, s nem kizárt, hogy az áradó folyók hamarosan lakóingatlanokba is betörnek. A víz okozta károkat a biztosítók megtérítik, de természetesen csak azoknál az ingatlanoknál, amikre már korábban kötöttek biztosítást a tulajdonosok. A „korábban” kitétel azért fontos, mert csak azok a szerződések élnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés