Előfizetői tartalom

Hatalmas deal az Indotek és a Diófa között

Portfolio
Az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt. átruházza a Gordiusz Magántőkealap kezelését a Diófa Alapkezelő Zrt.-re, ezzel a Diófához kerül a magántőkealap által birtokolt belgrádi irodaportfólió is – jelentette be pénteken a piacvezető befektetéskezelő cégcsoport. Az Indotek Group közölte, hogy a portfólió átrendezése nyomán felszabaduló forrásokat hazai és nemzetközi akvizíciók finanszírozására fordítja. A társaság mai bejelentése szerint az év végén megvásárolta a „Vörösmarty 1” bevásárlóközpont jelentős részét. A Diófa Alapkezelő közleménye szerint a Gordiusz Magántőkealap a közvetett tulajdonosa – többek között − 11 belgrádi irodaépületet birtokló és üzemeltető hat szerb vállalatnak. A minőségi, „A” kategóriás irodaházak 5 üzleti parkban, a szerb főváros közkedvelt Újbelgrád városrészében találthatóak.

Az Indotek-Investments Alapkezelő Zrt. és a Diófa Alapkezelő Zrt. között létrejött megállapodás eredményeként a Diófához kerül a Gordiusz Magántőkealap tulajdonában lévő öt, a szerb főváros Újbelgrád kerületében elhelyezkedő irodapark, amelyet 2021-ben, 267,6 millió euróért vásárolt meg az Indotek Group a varsói központú Globe Trade Center (GTC) SA-tól. A megállapodásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés