Előfizetői tartalom

Friss tanulmány érkezett az elhízás elleni új csodaszerek egyik ijesztő mellékhatásáról

Portfolio
Egy amerikai tanulmány nem talált kapcsolatot a Novo Nordisk Ozempic vagy Wegovy készítményei, és az öngyilkossági gondolatok erősödése között, sőt alacsonyabb kockázatot állapított meg - írta meg a Reuters. A készítmények azt követően kerültek tavaly a figyelem középpontjába, és lettek népszerűek, hogy hatékony fogyasztószernek bizonyultak.

Egy átfogó, az Egyesült Államokban végzett vizsgálat nem talált kapcsolatot a Novo Nordisk Ozempic vagy Wegovy készítményeinek szedése, és az öngyilkossági gondolatok erősödése között - állítják a kutatók. Mind a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt Ozempic, mind az elhízás kezelésére szolgáló Wegovy azonos hatóanyagot, szemaglutidot tartalmaz. A tanulmány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés