Előfizetői tartalom

Kiderült, hány külföldi vendégmunkás dolgozik Magyarországon

Portfolio
Sem minőségében, sem mennyiségében nem veszélyeztethetik a magyar munkaerőpiacot a vendégmunkások, és erre oda is fogunk figyelni – mondta a Világgazdaság makrogazdasági podcastsorozata, a Bruttó legújabb adásában Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. A politikus azt is elárulta, hogy jelenleg mintegy 120 ezer vendégmunkást regisztráltak Magyarországon, ez magasabb, mint a KSH által közölt legfrissebb szám.

Czomba Sándor szerint a vendégmunkások nem fogják elvenni a magyarok munkahelyeit és a béreket sem törik le. Ugyanakkor szerinte átmenetileg szükség van ezekre a dolgozókra a gazdasági növekedés érdekében, a piaci racionalitás is ezt diktálja. Nagyságrendileg ma Magyarországon 120 ezer külföldi van jelen vendégmunkásként: ezek döntő többsége, mintegy 40 ezer ukrán állampolgár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés